Lovačke šnicle se obično spremaju od junećeg ili svinjskog mesa koje mora biti tanko sečeno. Sos od šampinjona i luka daje mu poseban šmek, možete ih služiti uz pirinač ili pire krompir.

Sastojci:

  • 500 g junećih ili svinjskih šnicli
  • 400 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 čaša belog vina
  • brašno
  • ulje
  • biber, peršun
  • senf

Priprema:

Šnicle izlupajte čekićem za meso da budu što tanje. Uvaljajte ih u brašno i kratko pecite na vrelom ulju sa obe strane. Naliti ih belim vinom, pobiberiti, dodati sitno iseckan beli luk i blago krčkati.

Odvojeno propržiti crni luk i pečurke. Spojiti pečurke sa šniclama i još pet minuta blago krčkati, uz povremeno dolivanje tople vode. 

Izvor: Stvar ukusa