Sos od šampinjona jedan je od najjednostavnijih, jer ga mogu pripremiti i početnici u kuhinji. U sos se ne dodaje brašno, a obogatiće ukus raznim vrstama mesa ili drugih jela. Uostalom, za najlakšu varijantu, možete ga iskombinovati sa testeninim.
Sastojci:
- 50 ml ulja ili maslaca
- 400 g svežih šampinjona (veće pakovanje)
- so, biber, sušeni peršun
- 500 ml pavlake za kuvanje ( od koje ćete utrošiti 150 ml za gušći sos ili 300 – 400 za ređi)
Priprema:
Najpre pripremite dublji tiganj ili šerpicu da bi vam sve stalo. Zagrejte ulje ili maslac. Dodajte rendane ili tanko sečene šampinjone. Posolite ih da puste višak vode, a zatim dinstajte dok taj višak vode ne ispari.
Zatim sipajte neutralnu pavlaku, oko 150 ml i promešajte, pa dodajte začine. Tada procenite koliko još pavlake želite.nKoličinu pavlake prilagodite tome da li ćete sos koristiti za punjenje nečega ili za prelivanje mesa nakon serviranja.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus