Neobično jelo bez mesa koje će vas zasititi. Napravite domaće njoke i skuvajte ih u sosu od šampinjona, luka i pavlake. Dobićete savršeno jednostavan, a ukusan obrok.
Sastojci:
- 300 g brašna
- pola kašičice soli
- 1 jaje
- 1 kašika ulja + 3 kašike za premaz
- 120 ml ključale vode
- beli luk, paprika, origano
- 500 g šampinjona
- 1-2 glavice luka
- 1 topljeni sir
- 250 ml pavlake za kuvanje
- so, biber
Priprema:
Pomešajte brašno, so, i dodajte jaje. Dodajte potom ključalu vodu i ulje, promešajte pa rukama zamesite testo da bude glatko i mekano. Stavite ga potom u kesu i neka odmara 15 min. Za to vreme propržite luk, dodajte šampinjone pa sve dobro izdinstajte. Posolite i pobiberite na kraju. Dodajte rendani sir i parče putera. Prelijte pavlakom za kuvanje.
Testo istresite na pobrašnjenu povržinu pa ga oklagijom rastanjite što je više moguće. Napravite premaz od 3 kašike ulja i omiljenih začina (origno, paprika, beli luk). Premažite testo tom mešavinom, pa ga savijajte praveći tanke rolne. Uviti 2 puta i preseći. Isecite potom te trake na male kvadratiće (izgled njoki).
Testo dodajte u tiganj sa sosom, poklopite i krčkajte oko 15 min.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus