Pašteta od čvaraka datira još iz šezdesetih godina prošlog veka, koja se uvek služila uz vruć hleb ili mekike. Danas se umesto toga može poslužiti i uz krekere ili prepečen tost, ali ipak je nezamenjiv domaći hleb koji ste sami umesili i sezonsku  - leti uz paradajz, u jesen i zimu uz turšiju.

Sastojci:

  • 250 g čvaraka
  • 2 kuvana jajeta
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kisela krastavca
  • 2 kašike mekog sira
  • biber, aleva parike

Priprema:

Sitnije čvarke stavite u blender pa ih malo sameljite, ali vodite računa da se sasvum ne usitne. Dodajte sitno seckan luk, krastavčice,  jaja i dve kašike sira koji nije previše slan. Po ukusu dodajte biber i alevu papriku. Sve ponovo dobro izblendirajte, ako ima potrebe i dva puta da se sastojci dobro sjedine. Nakon toga prebacite u činiju iz koje ćete je služiti i pašteta je spremna za jelo.

Izvor: Stvar ukusa