Pašteta od čvaraka datira još iz šezdesetih godina prošlog veka, koja se uvek služila uz vruć hleb ili mekike. Danas se umesto toga može poslužiti i uz krekere ili prepečen tost, ali ipak je nezamenjiv domaći hleb koji ste sami umesili i sezonsku - leti uz paradajz, u jesen i zimu uz turšiju.
Sastojci:
- 250 g čvaraka
- 2 kuvana jajeta
- 1 glavica crnog luka
- 2 kisela krastavca
- 2 kašike mekog sira
- biber, aleva parike
Priprema:
Sitnije čvarke stavite u blender pa ih malo sameljite, ali vodite računa da se sasvum ne usitne. Dodajte sitno seckan luk, krastavčice, jaja i dve kašike sira koji nije previše slan. Po ukusu dodajte biber i alevu papriku. Sve ponovo dobro izblendirajte, ako ima potrebe i dva puta da se sastojci dobro sjedine. Nakon toga prebacite u činiju iz koje ćete je služiti i pašteta je spremna za jelo.
Izvor: Stvar ukusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća