Ukoliko vam kada mesite hleb on bude tvrd, a testo gnjecavo, ne očajavajte. Dodajte u testo krompir ili 2 i ono će biti mekano i vazdušasto. Možete ovaj hleb peći iz jednog dela u obliku vekne ili napraviti više manjih pogačica.
Sastojci:
- 2 kuvana krompira
- 500 g brašna
- 2 kašičice šećera
- 7 g suvog kvasca
- 230 g vode ( po potrebi)
- 2 kašičice soli
- 30 g ulja
Priprema:
Izbockajte krompir pa ga stavite u mikrotalasnu na10ak minuta pa izgnječite. U većoj činiji pomešajte krompir, brašno, šećer, ulje, so, kvasac, pa zamesite testo rukama. Izvadite na pobrašnjenu površinu pa još malo mesite. Činiju, u kojoj ste malopre mesili premažite uljem pa vratite testo, pokrijte i ostavite da odmara 2 sata.
Nakon toga razvijte testo u oblik vekne pa zasecite na 6 delova. Od svakog dela pravite male loptice (kajzerice) i ređajte u pleh obložen pek papirom. Prekrijte zatim pleh prijanjajućom folijom pa ostavite 20 min tako. Pecite na 180 stepeni pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus