Ukoliko vam kada mesite hleb on bude tvrd, a testo gnjecavo, ne očajavajte. Dodajte u testo krompir ili 2 i ono će biti mekano i vazdušasto. Možete ovaj hleb peći iz jednog dela u obliku vekne ili napraviti više manjih pogačica.
Sastojci:
- 2 kuvana krompira
- 500 g brašna
- 2 kašičice šećera
- 7 g suvog kvasca
- 230 g vode ( po potrebi)
- 2 kašičice soli
- 30 g ulja
Priprema:
Izbockajte krompir pa ga stavite u mikrotalasnu na10ak minuta pa izgnječite. U većoj činiji pomešajte krompir, brašno, šećer, ulje, so, kvasac, pa zamesite testo rukama. Izvadite na pobrašnjenu površinu pa još malo mesite. Činiju, u kojoj ste malopre mesili premažite uljem pa vratite testo, pokrijte i ostavite da odmara 2 sata.
Nakon toga razvijte testo u oblik vekne pa zasecite na 6 delova. Od svakog dela pravite male loptice (kajzerice) i ređajte u pleh obložen pek papirom. Prekrijte zatim pleh prijanjajućom folijom pa ostavite 20 min tako. Pecite na 180 stepeni pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem