Napravite mekano testo sa kefirom, pa obmotajte viršle i eto fantastične večere. Rolovane viršle deca će obožavati, a vama će trebati samo 20 minuta da ispečete. Ovo je idealna zakuska i kada vam se prijatelji najave, a ako poslužite sa jogurtom to će biti pun pogodak.
Sastojci:
- 14-16 viršli
- 100 ml vode
- 2 kašike šećera
- 25 g svežeg kvasca
- 1 kašičica soli
- 250 ml kefira
- 1 jaje
- 500 g brašna
- 30 ml ulja
Priprema:
U toploj vodi izmrvite kvasac i dodajte šećer. Dobro sjedinite i ostavite 5 minuta da se aktivira. Zatim dodajte kefir, jaje i so, pa promešajte. Sipajte prosejano brašno i kašikom promešajte da se sve sjedini. Dodajte ulje i umesite testo. Pokrijte i ostavite da nadođe pola sata. Zatim na pobrašnjenoj površini razvucite testo i isecite na trake. Svaku viršlu obmotajte trakom i ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite umućenim žumancetom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus