Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRADICIONALNI RUSKI BORŠČ: Pun povrća okrepiće vam organizam i podići imunitet u zimskim danima

Tradicionalan ruski boršč idealan je za podizanje imuniteta u hladnim zimskim danima.

 Tradicionalni ruski boršč Izvor: Shutterstock

Jedno od tradicionalnih ruskih jela koje se sprema širom sveta zasigurno je boršč. Jelo od povrća i mesa donekle liči na naše čorbe, ali je dosta hranljivije, te može čak biti i kompletan obrok. Mnogi tvrde da može da se sprema od bilo koje vrste mesa, ali onaj pravi izvorni recept je sa junetinom, te vam mi donosimo način po kom se boršč priprema u Rusiji.

Sastojci:

  • 500 g junetine
  • 500 g kiselog kupusa
  • 2 cvekle
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 krompira
  • 2 šargarepe
  • 200 ml soka od paradajza
  • so, biber u zrnu, aleva paprika

Možda će vas zanimati

Priprema:

Meso isečeno na kockice posolite i dinstajte u šerpi sa malo vode. Krompir i cveklu oljuštite i takođe isecite na kockice, kao i šargarepu. Kiseli kupus isecite na rezance, ukoliko nemate već pripremljen ribanac. Skuvano meso izvadite iz lonca, pa u tu vodu stavite iseckano povrće i kuvajte. Kad je povrće na pola kuvano, dodajte kiseli kupus isečen na rezanca, pa ostavite na šporetu još desetak minuta.

U posebnoj šerpi na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte alevu papriku i sok od paradajza. Ukoliko vam se sok učini previše kiseo zbog paradajza, dodajte malo šećera. Kad provri, sipajte u lonac u kom se nalazi kuvano povrće. Meso na kratko propržite u tiganju, ocedite ga od viška masnoće i prebacite u lonac sa povrćem. Dodajte zrna bibera, sve dobro promešajte, vratite lonac na šporet i kuvajte poklopljeno još pola sata na tihoj vatri. Po želji prilikom serviranja možete dodati malo pavlake i nacediti limun. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti