Mnogi ljudi pri samoj pomisli na miris karfiola odustanu od njegove pripreme. Međutim postoji jedna caka, kako da napravite potaž, a da pritom i ne primetite da u njemu ima karfiola. sve što je potrebno jeste da ga najpre ispečete, pa tek onda kuvate.
Za još kremastiji ukus možete dodati i pavlaku za kuvanje, a ukoliko želite zdraviju verziju pratite recept u nastavku.
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 1 glavica crvenog luka
- 7-8 čenova belog luka
- maslinovo ulje
- so, biber
- kocka za supu
Priprema:
Cvetove karfila, naseckan luk i očišćene čenove belog luka poređati na pleh obložen pek papirom. Preliti sa malo maslinovog ulja, dodati so i biber. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata, tj dok vrhovi karfiola ne počnu da dobijaju zlatnu boju. U međuvremenu u šerpici u oko litar vode istopiti kockicu supe. Na kraju prebaciti pečeno povrće u šerpu i dodavati supicu do željene gustine potaža dok sve ustinjavate štapnim mikserom. (Možete pripremiti i u blenderu).
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem