Mnogi ljudi pri samoj pomisli na miris karfiola odustanu od njegove pripreme. Međutim postoji jedna caka, kako da napravite potaž, a da pritom i ne primetite da u njemu ima karfiola. sve što je potrebno jeste da ga najpre ispečete, pa tek onda kuvate.
Za još kremastiji ukus možete dodati i pavlaku za kuvanje, a ukoliko želite zdraviju verziju pratite recept u nastavku.

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola
  • 1 glavica crvenog luka
  • 7-8 čenova belog luka
  • maslinovo ulje
  • so, biber
  • kocka za supu

Priprema:

Cvetove karfila, naseckan luk i očišćene čenove belog luka poređati na pleh obložen pek papirom. Preliti sa malo maslinovog ulja, dodati so i biber. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata, tj dok vrhovi karfiola ne počnu da dobijaju zlatnu boju. U međuvremenu u šerpici u oko litar vode istopiti kockicu supe. Na kraju prebaciti pečeno povrće u šerpu i dodavati supicu do željene gustine potaža dok sve ustinjavate štapnim mikserom. (Možete pripremiti i u blenderu).

Izvor: Stvar ukusa