Nakon jake hrane koju smo jeli tokom praznika, vreme je da se pojede nešto na kašiku. Ova čorba puna je povrća i mesa, okrepiće vas u ovim hladnim danima. Možete je jesti uz hleb kao obrok ili poslužiti pre glavnog jela.

Sastojci:

  • manja glavica crnog luka
  • trećina pruta praziluka
  • 2 manje šargarepe
  • peršunov koren
  • paškanat
  • komadić celera
  • 2 bataka pileća
  • 2-3 kašike kisele pavlake
  • začini po ukusu

Priprema:

Propržite sitno iseckan praziluk, crni luk, šargarepu, peršunov koren, paškanat i celer. Začinite i dodajte 2 bataka, pa nalijte vodom tri prsta iznad povrća. Kada meso omekša, izvadite ga i iscepkajte na trakice. Povrće u vodi izblendajte štapnim mikserom, vratite meso i umešajte dve-tri kašike kisele pavlake. Sklonite sa ringle i pospite peršunom.

Izvor: Nismo kod kuće