Nakon jake hrane koju smo jeli tokom praznika, vreme je da se pojede nešto na kašiku. Ova čorba puna je povrća i mesa, okrepiće vas u ovim hladnim danima. Možete je jesti uz hleb kao obrok ili poslužiti pre glavnog jela.
Sastojci:
- manja glavica crnog luka
- trećina pruta praziluka
- 2 manje šargarepe
- peršunov koren
- paškanat
- komadić celera
- 2 bataka pileća
- 2-3 kašike kisele pavlake
- začini po ukusu
Priprema:
Propržite sitno iseckan praziluk, crni luk, šargarepu, peršunov koren, paškanat i celer. Začinite i dodajte 2 bataka, pa nalijte vodom tri prsta iznad povrća. Kada meso omekša, izvadite ga i iscepkajte na trakice. Povrće u vodi izblendajte štapnim mikserom, vratite meso i umešajte dve-tri kašike kisele pavlake. Sklonite sa ringle i pospite peršunom.
Izvor: Nismo kod kuće
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem