Ruže od slanine i krompira ulepšaće svaku trpezu svojim dekorativnim izgledom, ali i neodoljivim ukusom. Aromatično predjelo koje krcka u ustima sprema se od omiljenih srpskih sastojaka. Ovo jelo je zasitno, pa može da se posluži i sa nekom salatom za večeru.
Sastojci:
- 2 krompira
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica ruzmarina
- 12 parčića slanine
- parmezan
Priprema:
Isecite krompir na baš tanke kolutove. Dodajte maslinovo ulje, beli luk u prahu, majčinu dušicu, ruzmarin, biber i so i dobro sjedinite. Dva komada slanine preklopite vertikalno, pa stavite preko isečeni krompir, pazeći da se svaki komad preklapa. Urolajte, napraviće se oblik ruže. Stavite u kalup za mafine i pecite na 200°C oko 50 minuta. Pospite parmezanom, pa vratite na još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom