Ruže od slanine i krompira ulepšaće svaku trpezu svojim dekorativnim izgledom, ali i neodoljivim ukusom. Aromatično predjelo koje krcka u ustima sprema se od omiljenih srpskih sastojaka. Ovo jelo je zasitno, pa može da se posluži i sa nekom salatom za večeru.
Sastojci:
- 2 krompira
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica ruzmarina
- 12 parčića slanine
- parmezan
Priprema:
Isecite krompir na baš tanke kolutove. Dodajte maslinovo ulje, beli luk u prahu, majčinu dušicu, ruzmarin, biber i so i dobro sjedinite. Dva komada slanine preklopite vertikalno, pa stavite preko isečeni krompir, pazeći da se svaki komad preklapa. Urolajte, napraviće se oblik ruže. Stavite u kalup za mafine i pecite na 200°C oko 50 minuta. Pospite parmezanom, pa vratite na još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom
Namaz od paradajza po turskom receptu