Ruže od slanine i krompira ulepšaće svaku trpezu svojim dekorativnim izgledom, ali i neodoljivim ukusom. Aromatično predjelo koje krcka u ustima sprema se od omiljenih srpskih sastojaka. Ovo jelo je zasitno, pa može da se posluži i sa nekom salatom za večeru.
Sastojci:
- 2 krompira
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica ruzmarina
- 12 parčića slanine
- parmezan
Priprema:
Isecite krompir na baš tanke kolutove. Dodajte maslinovo ulje, beli luk u prahu, majčinu dušicu, ruzmarin, biber i so i dobro sjedinite. Dva komada slanine preklopite vertikalno, pa stavite preko isečeni krompir, pazeći da se svaki komad preklapa. Urolajte, napraviće se oblik ruže. Stavite u kalup za mafine i pecite na 200°C oko 50 minuta. Pospite parmezanom, pa vratite na još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus