U ovu poslasticu od krompira dodaju se šunka i sir, čime se dobije kompletan obrok. Savršena je za večeru, priprema nije komplikovana. Možete je služiti i na slavi kao predjelo. Evo kako da i vi napravite.
Sastojci:
- 500 - 600 g krompira
- 200 ml mleka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 4 jajeta
- 150 g rendanog kačkavalja
- 50 g maslaca
- so
- 150 g seckane šunke
Priprema:
Krompir operite pa ga skuvajte u ljusci, zatim oljuštite i grubo usitnite viljuškom. Dodajte iseckanu (ili rendanu) šunku. Mleko i pavlaku zagrejte, i pre nego što uzavri umešajte krompir. Dodajte žumanca, narendani sir i maslac, pa sve dobro promešajte. Posolite, po želji začinite biberom. Od belanaca i malo soli umutite čvrst snijeg. Polovinu belanaca jače izmešajte sa smesom od krompira, a drugu lagano umešajte varjačom. Veliku okruglu posudu za pečenje premažite uljem i napunite smesom. Pecite oko 45 minuta, na 200°C.
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda