U ovu poslasticu od krompira dodaju se šunka i sir, čime se dobije kompletan obrok. Savršena je za večeru, priprema nije komplikovana. Možete je služiti i na slavi kao predjelo. Evo kako da i vi napravite.

Sastojci:

  • 500 - 600 g krompira
  • 200 ml mleka
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 4 jajeta
  • 150 g rendanog kačkavalja
  • 50 g maslaca
  • so
  • 150 g seckane šunke

Priprema:

Krompir operite pa ga skuvajte u ljusci, zatim oljuštite i grubo usitnite viljuškom. Dodajte iseckanu (ili rendanu) šunku. Mleko i pavlaku zagrejte, i pre nego što uzavri umešajte krompir. Dodajte žumanca, narendani sir i maslac, pa sve dobro promešajte. Posolite, po želji začinite biberom. Od belanaca i malo soli umutite čvrst snijeg. Polovinu belanaca jače izmešajte sa smesom od krompira, a drugu lagano umešajte varjačom. Veliku okruglu posudu za pečenje premažite uljem i napunite smesom. Pecite oko 45 minuta, na 200°C.

Izvor: Stvar ukusa