Evo kako se pravi slana torta bez kora, s jajima, povrćem i slaninom!

Jednostavna jela iz rerne su popularna naročito zimi, kada nam je potrebno da spremimo nešto na brzaka, a da čitavu porodicu počastimo nečim toplim i zasitnim.
Ova musaka je pravi izbor, sadrži krompir, jaja, slaninu i povrće, a sprema se nikad lakše. Zovu je i slana torta bez kora, jer ćete moći da isečete i servirate lepe komade uz salatu ili neki prilog. A sprema se lako!
Sastojci:
10 jaja
150 grama suve slanine
300 grama krompira
1 crvena paprika
1 crni luk
1 praziluk
2 čena belog luka
200 grama kačkavalja
Šolja mleka
So, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, podmažite vatrostalnu posudu srednje veličine. Posuda bi trebalo da bude duboka, smesa će narasti zbog jaja.
Propržite seckanu slaninu, izvadite je da se ocedi, pa u istom tiganju propržite seckani crni i beli luk, praziluk, papriku i krompir isečen na kockice.
Umutite jaja s mlekom i pola količine sira, pa umešajte povrće i otprilike tri četvrtine slanine. Začinite solju i biberom. Sipajte mešavinu u pleh, na vrh stavite ostatak sira. Zapecite oko 20 minuta, pa pospite ostatkom slanine i pecite još dvadesetak. Važno je da ostavite da odstoji deset minuta kada izvadite iz rerne da biste mogli lakše da sečete.
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.