Ova jednostavna, domaća pašteta od tune pravi se za očas posla. Zgodna je kao namaz na parčetu hleba za doručak, a može i da posluži kao umak za neke tortilje. Posebnu aromu joj daje kikiriki, a može da stoji nekoliko dana u frižideru.
Sastojci:
- 1 konzerva tune
- 300 g krem sira
- 200 g majoneza
- 100 g kikirikija
- sok od pola limuna
- so, biber, aleva paprika
Priprema:
U posudi pomešajte sir i majonez, pa sve dobro umutite mikserom, da se lepo sjedini. Tinjevinu ocedite od ulja, pa je usitnite, ukoliko možete viljuškom, ali bolje bi bilo i blenderu. Dodajte u smesu od pavlake i majoneza, sipajte sok od limuna i dobro izmešajte. Takođe u blenderu sameljite kikiriki i dodajte u paštetu. Dodajte začine po ukusu i još jednom sve dobro imešajte, potom prebacite u činiju za serviranje. Pre služenja možete malo da ohladite u frižideru, jer će se na taj način lakše mazati.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem