Ovaj recept za lazanje se razlikuje po tome što umesto kora za lazanju koristimo špagete. Ostali sastojci su isti, a idu još i mleveno meso i bešamel. Paprike možete da izbacite iz prirpeme ako niste ljubitelj. Ređate slojeve, a onda sve zapečete u rerni. Pred kraj dodate i sir da se lepo istopi.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 žuta paprika
- 1 crvena paprika
- 500 g mlevenog mesa
- 500 g špageta
- 1 kašika paradajz pirea
Za bešamel sos:
- 100 g putera
- 100 g brašna
- 1 l mleka
- 250 g mocarele
- 1 kašičica muskatnog oraščića
- 200 g tvrdog sira
Priprema:
Istopite puter, pa dodajte brašno i malo propržite. Sipajte mleko, pa kuvajte, uz neprestano mešanje. Pred kraj dodajte so, biber, muskatni oraščić i mocarelu. Promešajte. Na ulju prorpžite sitno seckan crni luk, pa dodajte mleveno meso, paradajz pire i začine. Pred kraj dodajte i papriku i promešajte. Kada se proprži isključite. Skuvajte špagete i procedite.
Na dno tepsije sipajte malo bešamel sosa, pa preko red špageta. Opet sloj bešamela, pa sipajte meso. Zatim opet sloj bešamela, pa špagete i opet sloj bešamela. Pecite na 200°C oko 10 minuta. Pospite rendanim sirom i vratite u rernu na još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom