Ovaj recept za lazanje se razlikuje po tome što umesto kora za lazanju koristimo špagete. Ostali sastojci su isti, a idu još i mleveno meso i bešamel. Paprike možete da izbacite iz prirpeme ako niste ljubitelj. Ređate slojeve, a onda sve zapečete u rerni. Pred kraj dodate i sir da se lepo istopi.  

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 1 žuta paprika 
  • 1 crvena paprika 
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 500 g špageta 
  • 1 kašika paradajz pirea

Za bešamel sos:

  • 100 g putera 
  • 100 g brašna 
  • 1 l mleka 
  • 250 g mocarele 
  • 1 kašičica muskatnog oraščića 
  • 200 g tvrdog sira 

Priprema:

Istopite puter, pa dodajte brašno i malo propržite. Sipajte mleko, pa kuvajte, uz neprestano mešanje. Pred kraj dodajte so, biber, muskatni oraščić i mocarelu. Promešajte. Na ulju prorpžite sitno seckan crni luk, pa dodajte mleveno meso, paradajz pire i začine. Pred kraj dodajte i papriku i promešajte. Kada se proprži isključite. Skuvajte špagete i procedite. 

Na dno tepsije sipajte malo bešamel sosa, pa preko red špageta. Opet sloj bešamela, pa sipajte meso. Zatim opet sloj bešamela, pa špagete i opet sloj bešamela. Pecite na 200°C oko 10 minuta. Pospite rendanim sirom i vratite u rernu na još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa