Teleća čorba koja obiluje povrćem i mesom pun je pogodak da okrepite organizam u hladnim danima. Toliko je zasitna da može da zameni kompletan obrok, a jednako je dobra i kad se podgreje. Kažu da je najbolja ona iz kafane, ali uz ovaj recept nadmašićete i nju.

Sastojci:

  • 500 g teletine
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 krompir
  • 60 g masti
  • 2 kašike brašna
  • pola celera
  • 1 žumance
  • 180 g kisele pavlake
  • so, biber
  • peršun

Priprema:

Sitno naseckan luk propržite na malo masti dok ne zastakli. Nakon toga ubacite meso sečeno na manje kocke, nalijte vodom i smanjite temperaturu. Ostavite da se dinsta oko 45 minuta, uz povremeno mešanje i po potrebi dolijte malo vode. Ostalo povrće sitno iseckajte, pa dodajte u šerpu. Žačinite po ukusu i sipajte oko litar i po vode. Na masti propržite brašno na tihoj vatri, dok ne porumeni. Dodajte u šerpu, sve promešajte i ostavite čorbu da se kuva još pola sata. Žumance i kiselu pavlaku razmutite i dodajte u čorbu koja lagano vri. Ostavite još nekoliko minuta da ključa i na kraju dodajte sitno seckani peršun.

Izvor: Stvar ukusa