Teleća čorba koja obiluje povrćem i mesom pun je pogodak da okrepite organizam u hladnim danima. Toliko je zasitna da može da zameni kompletan obrok, a jednako je dobra i kad se podgreje. Kažu da je najbolja ona iz kafane, ali uz ovaj recept nadmašićete i nju.
Sastojci:
- 500 g teletine
- 1 glavica crnog luka
- 1 krompir
- 60 g masti
- 2 kašike brašna
- pola celera
- 1 žumance
- 180 g kisele pavlake
- so, biber
- peršun
Priprema:
Sitno naseckan luk propržite na malo masti dok ne zastakli. Nakon toga ubacite meso sečeno na manje kocke, nalijte vodom i smanjite temperaturu. Ostavite da se dinsta oko 45 minuta, uz povremeno mešanje i po potrebi dolijte malo vode. Ostalo povrće sitno iseckajte, pa dodajte u šerpu. Žačinite po ukusu i sipajte oko litar i po vode. Na masti propržite brašno na tihoj vatri, dok ne porumeni. Dodajte u šerpu, sve promešajte i ostavite čorbu da se kuva još pola sata. Žumance i kiselu pavlaku razmutite i dodajte u čorbu koja lagano vri. Ostavite još nekoliko minuta da ključa i na kraju dodajte sitno seckani peršun.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama
Kada, koliko i u koja jela treba da ubacite lovorov list
Rum kuglice sa crnom čokoladom i kokosom, tope se u ustima