Šta da kuvam danas? Pitanje koje svakodnevno muči domaćice. Ali bar danas ne morate da razmišljate jer vam u nastavku donosimo recept za kompletan ručak - paradajz čorba, pohovane šnicle i restovan krompir. Vaše je samo da uzmete omiljenu saalatu i poslužite.

Sastojci:

Za meso:

  • 1 par pilećih šnicli
  • 3 jajeta
  • prezle
  • mrvice svežeg hleba
  • so, biber, začini
  • ulje
  • brašno

Za restovan krompir:

  • 600 g krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • začin suvi ili samo so
  • crvena mlevena paprika
  • ulje
  • biber

Za čorbu:

  • 1,2 l vode
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • peršunov list
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so i malo suvog začina
  • testenina po izboru

Priprema:

Meso iseći na šnicle pa izlupati. Posoloti, pobiberiti i posuti začinom. Provući kroz brašno, umućena jaja, prezle sitne, jaja i prezle krupne od svežeg hleba. Pržiti u dubokom ulju sa obe strane da porumeni na tihoj vatri poklopljene.

Za to vreme krompir skuvati, oguliti pa iseći na kocke. Luk iseckati, propržiti pa dodati crvenu mlevenu papriku. Dodati odmah krompir, mleveni biber i so. Sve izmešati.

U šerpu sipati vodu, dodati paradajz i ulje, posoliti. Kad provri dodati testeninu po želji. Kad se skuva dodati peršunov list. Prijatno!

Izvor: Bakina i dekina kuhinja