Šta da kuvam danas? Pitanje koje svakodnevno muči domaćice. Ali bar danas ne morate da razmišljate jer vam u nastavku donosimo recept za kompletan ručak - paradajz čorba, pohovane šnicle i restovan krompir. Vaše je samo da uzmete omiljenu saalatu i poslužite.
Sastojci:
Za meso:
- 1 par pilećih šnicli
- 3 jajeta
- prezle
- mrvice svežeg hleba
- so, biber, začini
- ulje
- brašno
Za restovan krompir:
- 600 g krompira
- 1 glavica crnog luka
- začin suvi ili samo so
- crvena mlevena paprika
- ulje
- biber
Za čorbu:
- 1,2 l vode
- 200 ml kuvanog paradajza
- peršunov list
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i malo suvog začina
- testenina po izboru
Priprema:
Meso iseći na šnicle pa izlupati. Posoloti, pobiberiti i posuti začinom. Provući kroz brašno, umućena jaja, prezle sitne, jaja i prezle krupne od svežeg hleba. Pržiti u dubokom ulju sa obe strane da porumeni na tihoj vatri poklopljene.
Za to vreme krompir skuvati, oguliti pa iseći na kocke. Luk iseckati, propržiti pa dodati crvenu mlevenu papriku. Dodati odmah krompir, mleveni biber i so. Sve izmešati.
U šerpu sipati vodu, dodati paradajz i ulje, posoliti. Kad provri dodati testeninu po želji. Kad se skuva dodati peršunov list. Prijatno!
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus