Ako ste od onih koji obožavaju kupovne čokoladice, možda je vreme da naučite sami i da ih pravite.

Veoma brzo i lako napravite zdraviju i dijetalniju verziju popularne Twix čokoladice. Umesto javorovog sirupa, možete da koristite samo med. Umesto badema ili ovsenog brašna možete da koristite mleveni keks.

Sastojci:

Mere za ovaj kolač imate u gr i ml. Ako koristite med ili keks kao zamenu zameni, količinu dodajte u ml.

Za biskvitni deo:

  • 125 ml / 50 g ovsenog brašna
  • 85 ml / 35 g bademovog brašna
  • 65 ml / 60 g meda
  • 3 kašičice kikiriki putera

Za Karamel deo:

  • 65 ml / 50 g javorovog sirupa ili meda
  • 65 ml / 60 g kikiriki putera
  • 1 kašicica kokosovog ulja
  • aroma vanile

Čokoladna glazura:

  • 80 g čokolade+ 2 kašičice kokosovog ulja

Priprema:

Bisvit:

U činiji sjedinite ovseno I bademovo brašno sa medom i kikikiriki puterom. Kašikom promešajte, pa rukama malo umesite testo. U manju tepsiju (ili kalup za hleb), stavite papir za pečenje. Rastanjite testo na debljinu oko 1 cm. Možete da ga oblikujete u kvadrat ili pravougaonik, samo se potrudite da Vam ivice budu što ravnije.

Karamel fil:

U činiji sjedinite javorov sirup/med sa kikiriki puterom, kokosovim uljem i aromom vanile. Dobro promešajte sastojke da se sjedine. Umesto javorovog sirupa možete da koristite med. Ravnomerno razmažite smesu preko bisvita. Stavite kolač u zamrzivač, oko 60 minuta. Potrebno je da se kolač stegne/ malo zaledi.

Kolač možete samo da prelijete sa čokoladom, a zatim da ga isečete na štanglice kada se čokolada stegne. Ili da ga isečete na štanglice, pa uvaljate u čokoladnu glazuru. Kada se čokolada stegne spremite kolač/čokoladice u frižider.

Izvor: Cooking.rs