Ako ste od onih koji obožavaju kupovne čokoladice, možda je vreme da naučite sami i da ih pravite.
Veoma brzo i lako napravite zdraviju i dijetalniju verziju popularne Twix čokoladice. Umesto javorovog sirupa, možete da koristite samo med. Umesto badema ili ovsenog brašna možete da koristite mleveni keks.
Sastojci:
Mere za ovaj kolač imate u gr i ml. Ako koristite med ili keks kao zamenu zameni, količinu dodajte u ml.
Za biskvitni deo:
- 125 ml / 50 g ovsenog brašna
- 85 ml / 35 g bademovog brašna
- 65 ml / 60 g meda
- 3 kašičice kikiriki putera
Za Karamel deo:
- 65 ml / 50 g javorovog sirupa ili meda
- 65 ml / 60 g kikiriki putera
- 1 kašicica kokosovog ulja
- aroma vanile
Čokoladna glazura:
- 80 g čokolade+ 2 kašičice kokosovog ulja
Priprema:
Bisvit:
U činiji sjedinite ovseno I bademovo brašno sa medom i kikikiriki puterom. Kašikom promešajte, pa rukama malo umesite testo. U manju tepsiju (ili kalup za hleb), stavite papir za pečenje. Rastanjite testo na debljinu oko 1 cm. Možete da ga oblikujete u kvadrat ili pravougaonik, samo se potrudite da Vam ivice budu što ravnije.
Karamel fil:
U činiji sjedinite javorov sirup/med sa kikiriki puterom, kokosovim uljem i aromom vanile. Dobro promešajte sastojke da se sjedine. Umesto javorovog sirupa možete da koristite med. Ravnomerno razmažite smesu preko bisvita. Stavite kolač u zamrzivač, oko 60 minuta. Potrebno je da se kolač stegne/ malo zaledi.
Kolač možete samo da prelijete sa čokoladom, a zatim da ga isečete na štanglice kada se čokolada stegne. Ili da ga isečete na štanglice, pa uvaljate u čokoladnu glazuru. Kada se čokolada stegne spremite kolač/čokoladice u frižider.
Izvor: Cooking.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem