Kinder štanglice su neverovatno ukusne, a jednostavne za pripremu. Podsećaju na bajadere i biće sigurno glavna zvezda slavske trpeze. Dvobojne štanglice su kombinacija keksa, čokolade, mleka u prahu i kokosa.

Sastojci:

Crni deo

  • 150 g šećera
  • 200 ml vode
  • 1 vanilin šećer
  • 125 g maslaca ili margarina
  • 50 g čokolade za kuvanje
  • 300 g mlevenog keksa

Beli deo

  • 100 g šećera
  • 100 ml vode
  • 125 g maslaca ili margarina
  • 200 g mleka u prahu
  • 100 g kokosa
  • 2 kašike kokosa za posipanje

Priprema:

Pomešajte vodu i šećer pa ga ušpinujte. Od momenta kad proključa kuvajte 7-8 minuta. nakon toga u šerpu dodajete vanilin šećer, maslac i čokoladu za kuvanje. Kad se svi sastojci otope postepeno dodajte mleveni keks uz konstantno mešanje.

Pleh dimenzija 24x22 obložite pek papirom pa izručite smesu. Poravnajte i ostavite da se stegne oko 1,5h.

Za drugi deo ponovo špinujete šećer, ali sada od momenta ključanja kuvate 4-5 minuta. Sklonite sa vatre i dodajte maslac. Kada se otopi postepeno dodajte mleko u prahu. Malo umutite mikserom da nema grudvica pa umešajte špatulom kokos. Izlijte u pleh preko prvog dela i poravnajte. Odozgo pospite kokos i stavite da se stigne. Secite na štanglice i služite.