Kinder štanglice su neverovatno ukusne, a jednostavne za pripremu. Podsećaju na bajadere i biće sigurno glavna zvezda slavske trpeze. Dvobojne štanglice su kombinacija keksa, čokolade, mleka u prahu i kokosa.
Sastojci:
Crni deo
- 150 g šećera
- 200 ml vode
- 1 vanilin šećer
- 125 g maslaca ili margarina
- 50 g čokolade za kuvanje
- 300 g mlevenog keksa
Beli deo
- 100 g šećera
- 100 ml vode
- 125 g maslaca ili margarina
- 200 g mleka u prahu
- 100 g kokosa
- 2 kašike kokosa za posipanje
Priprema:
Pomešajte vodu i šećer pa ga ušpinujte. Od momenta kad proključa kuvajte 7-8 minuta. nakon toga u šerpu dodajete vanilin šećer, maslac i čokoladu za kuvanje. Kad se svi sastojci otope postepeno dodajte mleveni keks uz konstantno mešanje.
Pleh dimenzija 24x22 obložite pek papirom pa izručite smesu. Poravnajte i ostavite da se stegne oko 1,5h.
Za drugi deo ponovo špinujete šećer, ali sada od momenta ključanja kuvate 4-5 minuta. Sklonite sa vatre i dodajte maslac. Kada se otopi postepeno dodajte mleko u prahu. Malo umutite mikserom da nema grudvica pa umešajte špatulom kokos. Izlijte u pleh preko prvog dela i poravnajte. Odozgo pospite kokos i stavite da se stigne. Secite na štanglice i služite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus