Pred vama je predlog za još jedno slavsko predjelo, koje može da prođe i kao pita. Pored slanih torti i raznih salata, servirajte za početak slavske trpeze hrskave zalogaje od brokolija, griza i dosta sira. Na ovaj način dobićete neobično jelo kakvo do sada niste jeli, a znaćete i još jedan način za pripremu brokolija. Lako se pravi, a ni mnogo vremena vam nije potrebno, tako da ćete se sigurno oduševiti rezultatom. Međutim, ako želite da sve bude baš kako treba za slavu, spremite slavsko žito na najbolji način.
Sastojci:
- 800 g brokolija
- 2 kašike parmezana
- 50 g mocarele
- 70 g griza
Priprema:
Skuvajte i ispasirajte brokoli, začinite ga i dodajte parmezan. Pospite griz po papiru za pečenje kojim ste obložili pleh, zatim stavite smesu u mali okrugli obruč (poput prstena), pa macarelu i opet smesu od brokolija. Izvucite kalup i ostaće vam željeni oblik, pa ponovite postupak više puta do utroška smese. Pospite ih grizom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 15 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus