Predjelo ukrašava svaku svečanu trpezu, zato recepata za slane torte, rolate, salate nikad dosta. Kore za ovu mini slanu tortu se prave od belog mlevenog mesa i pavlake za kuvanje, a fil je od pečuraka i krem sira. Toliko je kremasta da se topi u ustima. Ne treba vam ni puno vremena za pripremu, a to je najbitnije. Napravite duplu meru jer će se tražiti repete.
Sastojci:
- 500 g mlevenog belog mesa
- 200-250 ml pavlake za kuvanje
- 1 jaje
- 1 crni luk
- veza peršuna
- 200 g krem sira
- 300 g šampinjona
- 1-2 čena belog luka
- začin za piletinu
Priprema:
Meso posolite, pobiberite i dodajte začin za piletinu. Razbijte i jaje, pa sjedinite rukama. Dodajte i pavlaku za kuvanje. Kada dobijete skoro glatku smesu, dodajte seckani peršun i kašikom promešajte. Sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite na 180-200°C oko 15 minuta. Isecite par pečuraka na deblje kriške i ostavite za dekoraciju. Ostatak sitno iseckajte kao i crni i beli luk. Propržite, pa sipajte krem sir i promešajte. Koru presecite na pola, pa svaku premažite sa filom. Stavite jednu na drugu svaki put fil ide na gore. Ukrasite pečurkama.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem