Ovako pripremljenu salatu možete da jedete kao obrok u letnjim mesecima zbog svog osvežavajućeg ukusa, ali takođe možete da poslužite sa roštiljem ili pečenjem jer se odlično uklapa. Ako ne volite da eksperimentišete sa hranom, slobodno izabacite ananas, ali on salati daje specifičan ukus.
Sastojci:
- 1 manji celer
- 1 konzerva ananasa
- 1 konzerva kukuruza
- 3-4 tvrdo kuvana jaja
- 1 praziluk
- sir gauda
- kuvana šunka po želji gramaža
- so, biber, suvi začin
- majonez
Priprema:
Celer isecite na kockice i skuvajte, a sir, ananas, jaja, praziluk i šunku takođe isecite na kockice. U posudi ređajte sastojke i svaki sloj premažite majonezom. Ostavite preko noći u frižideru. Zatim dobro promešajte salatu, dodajte začine i još majoneza ako je potrebno.
Recept poslala Anka Spoljarić
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus