Ovako pripremljenu salatu možete da jedete kao obrok u letnjim mesecima zbog svog osvežavajućeg ukusa, ali takođe možete da poslužite sa roštiljem ili pečenjem jer se odlično uklapa. Ako ne volite da eksperimentišete sa hranom, slobodno izabacite ananas, ali on salati daje specifičan ukus.
Sastojci:
- 1 manji celer
- 1 konzerva ananasa
- 1 konzerva kukuruza
- 3-4 tvrdo kuvana jaja
- 1 praziluk
- sir gauda
- kuvana šunka po želji gramaža
- so, biber, suvi začin
- majonez
Priprema:
Celer isecite na kockice i skuvajte, a sir, ananas, jaja, praziluk i šunku takođe isecite na kockice. U posudi ređajte sastojke i svaki sloj premažite majonezom. Ostavite preko noći u frižideru. Zatim dobro promešajte salatu, dodajte začine i još majoneza ako je potrebno.
Recept poslala Anka Spoljarić
Brza obrok salata sa pasuljem i kuvanim jajima za koju svi traže recept
Brz kolač sa jabukama
Pasta sa tikvicama i slaninom
Kvas od limuna i maslačka - domaći blago gazirani napitak koji osvežava
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze