Bilo da je slavska trpeza posna ili mrsna, najveća pažnja poklanja se predjelu, njegovom serviranju i dekoraciji. Mrsna predjela su zahvalnija za serviranje, jer postoji veći izbor namirnica.
Ako slavite Svetu Petku - salame, pečenice, čajne kobasice, šunke, razni sirevi... na raspolaganju vam je veliki izbor boja i oblika koje možete da aranžirate na najraznovrsnije načine. A da li ste znali da vam jedna obična čaša može pomoći u dekoraciji. Evo i kako.
Sastojci:
- čajna kobasica
- voće
- sir
- masline
- slani krekeri
Priprema:
1. korak: Odaberite pravu čašu
Za ovaj postupak potrebna vam je vinska čaša ili obična, ali da ima širi otvor.
2. korak: Postupak ređanja
Ređajte parčiće sitno narezane čajne jedan po jedan na ivicu čaše, tako da ih preklapate, stavljajući nekoliko kriški da formirate ružu.
3. korak: Finiš i ukrasni cvet
Zatim čašu okrenite naopako, položite na dasku za serviranje i podignite. Dobićete prelep cvet.
Ceo postupak i dodatne savete pogledajte u sledećem videu:
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.
