Bilo da je vaša slavska trpeza posna ili mrsna, najveća pažnja poklanja se predjelu, njegovom serviranju i dekoraciji. Mrsna predjela su zahvalnija jer su prosto raznovrsnija. Salame, pečenice, čajne kobasice, šunka, razni sirevi… na raspolaganju je veliki izbor boja i oblika koje možemo aranžirati na najraznovrsnije načine.
A da li ste znali da vam jedna obična čaša može pomoći u dekoraciji. Evo i kako.
Sastojci:
- čajna kobasica
- voće
- sir
- masline
- slani krekeri
Priprema:
Za ovaj postupak potrebna vam je vinska čaša ili obična, ali da ima širi otvor. Ređajte parčiće sitno narezane čajne jean po jedan na ivicu čaše, tako da ih preklapate, stavljajući nekoliko kriški da formirate ružu. Zatim čašu okrenite naopako, položite na dasku za serviranje i podignite. Dobićete prelep cvet. Za još dekoracije predjela koristite sir, kačkavalj, grožđe, masline.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus