Ne prodje ni jedna svečanost, rođendan, slava ili slavlje a da trpezu ne krase ovakve slane poslastice poput slanih torti. Jednostavno, svi ih obožavaju.

Većina domaćica kaže kako im priprema predjela oduzima najviše vremena! Kako se to više ne bi dešavalo, predstavljamo vam 3 recepata koja se lako i brzo spremaju a vaši gosti će ostati oduševljeni.

Brza slana torta za sve prilike

Najlepše slane torte za vašu slavsku trpezu (RECEPTI)
Foto: Recepti Milica Mihailović slanatorta-1

Sastojci:

500 g kisele pavlake

300 g majoneza

300 g šunke

3 jaja

4 manja kisela krastavca ili 2-3 veća

200 + 150 g kravljeg sira

21 parče tost hleba

so

šargarepa i krastavčići za dekoraciju

A pripremu možete pogledati u VIDEU!

NE PEČE SE: Slana torta sa tost hlebom i povrćem

Najlepše slane torte za vašu slavsku trpezu (RECEPTI)
Foto: serpica.net slana_torta-1

Sastojci:

2 pakovanja tost hleba (36 šniti)

400 g kisele pavlake

400 g majoneza

300 – 400 g tanko sečenog kačkavalja (trapist ili mešajte sa dimljenim sirom)

400g tanko sečene salame

4 crvene paprike

1 – 2 krastavaca (zavisi od veličine)

4 paradajza

veza peršunovog lišća

so

Priprema:

Izmešajte pavlaku, majonez, iseckano peršunovo lišće (pola veze) i posolite po ukusu.

Krastavce i papriku sitno iseckajte, paradajz na kolutove.

Tepsiju 35 x 25 obložite folijom pa ređajte: tost, fil, salama, kačkavalj, tost, fil, salama, kačkavalj, tost. Prekrite folijom pa stavite na dva sata u frižider.

Zatim sklonite foliju, postavite tacnu preko pa brzo preokrenite tortu na tacnu. Sklonite i donju foliju pa namažite preostali fil i pospite bogato iseckanom paprikom.

Ukrasite po želji.

Tortu držite u frižideru pre sečenja i slobodno isečenu parčad držite na sobnoj temperaturi dok traje posluženje, ostaće čvrsta. Vašim gostima, ukućanima će se mnogo dopasti.

Pogledajte u VIDEU detaljna upustva

Najukusnija slana torta na svetu: Specijalitet od krompira

Najlepše slane torte za vašu slavsku trpezu (RECEPTI)
Profimedia/Shutterstock tortaodkromira-1

Sastojci:

5 krompira

150 grama šunke

150 g kačkavalja

1 jaja

1 pavlaka

so, biber

malo ulja ili putera

Priprema:

1. Ogulite i iseckajte krompir na kolutove. Kuvajte ih u slanoj vodi dok ne budu skoro gotovi. Procedite.

2. U vatrostalnu činiju koju ste podmazali sa malo ulja ili putera, ređajte krompir, kačkavalj, šunku. I tako dok ne potrošite sastojke. Po kromiru stavite malo soli i bibera.

3. Na kraju prelijte sa umućenim jajetom i pavlakom.

4. Stavite u predhodno zagrejanu rernu na 200c dok gornji deo ne porumeni.