U vreme hladnih zimskih dana najbolje je na prirodan i jednostavan način raditi na jačanju organizma.
Potrebno je:
- 1 praziluk
- 2 glavice luka
- 3 čena belog luka
- 500 g krompira
- 500 g paradajza
- 1 celer
- 1 koren peršuna
- 1 veza peršuna
- prstohvat soli
Priprema:
Praziluk dobro oprati, zaseći po sredini. Ostalo povrće očistiti, oljuštiti, a paradajzu skinuti ljusku.
Beli luk ne seći, on ostaje ceo. Ostalo povrće iseći na kockice. U veću posudu staviti sve osim belog luka i lišća peršuna. Njega dodajete na kraju kuvanja.
Staviti na šporet da proključa, a onda smanjiti temperaturu i kuvati dok svo povrće ne bude u potpunosti kuvano. Pred sam kraj kuvanja dodajte beli luk i peršun.
Bitno je da ne dodajte vodu u toku kuvanja. Na kraju blago začinite i povrće ustinite, izblendirajte ili kako vi želite. Začinite je zdravim začinima, mirođijom, lovorom, žalfijom... Izbegavajte industrijske začine kao što je vegeta i tome slično.
Konzumirajte oko 2 tanjira supe dnevno i vaš organizam biće zaštićen od dosadnih virusa i bakterija gotovo cele godine.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem