U vreme hladnih zimskih dana najbolje je na prirodan i jednostavan način raditi na jačanju organizma.

Potrebno je:

  • 1 praziluk
  • 2 glavice luka
  • 3 čena belog luka
  • 500 g krompira
  • 500 g paradajza
  • 1 celer
  • 1 koren peršuna
  • 1 veza peršuna
  • prstohvat soli

Priprema:

Praziluk dobro oprati, zaseći po sredini. Ostalo povrće očistiti, oljuštiti, a paradajzu skinuti ljusku.

Beli luk ne seći, on ostaje ceo. Ostalo povrće iseći na kockice. U veću posudu staviti sve osim belog luka i lišća peršuna. Njega dodajete na kraju kuvanja.

Staviti na šporet da proključa, a onda smanjiti temperaturu i kuvati dok svo povrće ne bude u potpunosti kuvano. Pred sam kraj kuvanja dodajte beli luk i peršun.

Bitno je da ne dodajte vodu u toku kuvanja. Na kraju blago začinite i povrće ustinite, izblendirajte ili kako vi želite. Začinite je zdravim začinima, mirođijom, lovorom, žalfijom... Izbegavajte industrijske začine kao što je vegeta i tome slično.

Konzumirajte oko 2 tanjira supe dnevno i vaš organizam biće zaštićen od dosadnih virusa i bakterija gotovo cele godine.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs