Vreme hladnijih dana je pogodno za pripremu ukusnih čorbi koje prijaju svakom organizmu.

Potreban materijal:

  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 manji koren celera
  • 2 lovorova lista
  • 5 kašika domaćeg paradajza iz flaše
  • 1 suva dimljena koska, oko 500g
  • 1 veza zelja
  • 1,5l vode
  • So
  • sirće

Priprema:

Dimljenu kosku staviti u dublju šerpu, naliti vodom i staviti da se kuva samo ona nekih 20 minuta. Šargarepu, luk i celer iseckati što sitnije. Dodati u šerpu sa koskom, dodati lovorov list i malo posoliti. Nastaviti sa kuvanjem.

Kada meso sa koske bude “raskuvano”, dovoljno da može da se odvoji, izvaditi iz šerpe, malo prohladiti, pa meso odvojiti. Sitno ga naseckati i vratiti u šerpu sa povrćem.

Zelje oprati, očistiti i iseckati . Dodati čorbici paradajz iz flaše i zelje. Kuvati još nekih 10 minuta, po potrebi posoliti, začiniti sirćetom po ukusu i poslužiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: moje-grne.com