Vreme hladnijih dana je pogodno za pripremu ukusnih čorbi koje prijaju svakom organizmu.
Potreban materijal:
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 1 manji koren celera
- 2 lovorova lista
- 5 kašika domaćeg paradajza iz flaše
- 1 suva dimljena koska, oko 500g
- 1 veza zelja
- 1,5l vode
- So
- sirće
Priprema:
Dimljenu kosku staviti u dublju šerpu, naliti vodom i staviti da se kuva samo ona nekih 20 minuta. Šargarepu, luk i celer iseckati što sitnije. Dodati u šerpu sa koskom, dodati lovorov list i malo posoliti. Nastaviti sa kuvanjem.
Kada meso sa koske bude “raskuvano”, dovoljno da može da se odvoji, izvaditi iz šerpe, malo prohladiti, pa meso odvojiti. Sitno ga naseckati i vratiti u šerpu sa povrćem.
Zelje oprati, očistiti i iseckati . Dodati čorbici paradajz iz flaše i zelje. Kuvati još nekih 10 minuta, po potrebi posoliti, začiniti sirćetom po ukusu i poslužiti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: moje-grne.com
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.