Za pripremu ovog fenomenalnog jela biće vam potrebno malo vremena i kvalitetni sastojci.
Potrebno je:
- 400 g junećih šnicli
- 400 g pečuraka
- 150 g sitno seckane pančete
- veća glavica crnog luka
- 3 češnja belog luka
- 2 dl belog vina
- brašno
- ulje
- ljuta tucana paprika
- biber
- lorber
- peršun
- senf
Priprema:
Izlupane juneće šnicle uvajati u brašno i kratko peći na vrelom ulju sa obe strane. Kad porumene i promene boju, izvaditi ih, držati sa strane, na toplom, a kad se i poslednje ispeku, vratiti u posudu u kojoj je pečeno. Naliti belim vinom, pobiberiti, dodati sitno iseckan beli luk i lorber i ljutu tucanu papriku i blago krčkati. Odvojeno, sitno na rebarca iseći crno luk, propržiti i dodati, takođe na listove isečene pečurke i pržiti desetak minuta. Spojiti pečurke sa šniclama i još pet minuta blago krčkati, uz povremeno dolivanje tople vode. Na tiganju reš ispržiti pančetu isečenu na kockice. Tako isprženu dodati na svaku šniclu prilikom serviranja. Služiti uz pirinač, knedle, kuvan krompir, makarone i obilje salate. Ove šnicle se mogu praviti i od veće količine, jer su još ukusnije kad se podgrevaju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: recepti.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus