Ako postite onda je ovo idealan recept za vas. Ali takođe, približavaju se posne slave, gde možete da poslužite ove  sarmice, jer sem što su predivnog ukusa, i na oko divno izgledaju.

Sastojci:

  • 150 g škampa
  • 100 g dagnji
  • 200-250 g bakalara
  • 1 crveni luk
  • 150 g integralnog pirinča
  • 150 g ječma
  • 1 šargarepa
  • 2 paradajza
  • 3 čena belog luka
  • 50 g smrznutog graška
  • 1 veća glavica kineskog kupusa
  • 1 glavica kupusa
  • so, biber
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 1 kocka za supu od povrća
  • mirođija
  • ½ kašičice čilija
POSNO JELO ZA SVAČIJI UKUS: Sarme sa predivnim filom za koje će vam tražiti recept
Foto: pet.als_foodstagram posne-sarme

Priprema: 

U vodu u koju ste stavili kocku za supu od povrća, stavite pirinač i ječam da se skuvaju, nekih 30-40 minuta. Procedite i ostavite sa strane.

Zatim na maslinovom ulju propržite iseckane škampe i dagnje nekih minut, dva. Dodajte izrendan čen belog luka, još minut propržite i izvadite iz tiganja.

U istom tiganju izdinstajte isekcan crni luk, šargarepu, grašak, pa dodajte preostali beli luk. Kada omekšaju dodajte paradajz isečen na kockice, bez kožice. Kuvajte na srednjoj vatri još 2-3 minuta. Posolite i pobiberite, dodajte čili, suvi biljni začin, mirođiju i malo vode (2-3 kašike). Promešajte. U tu smesu dodajte pirinač i ječam, pa opet promešajte.

Stavite dimljeni bakalar da se skuva (oko 10 minuta), zatim procedite i viljuškom usitnite, pa dodajte u smesu sa povrćem i pirinčem. Na kraju dodajte škampe i dagnje, promešajte, pa posolite i pobiberite i dodajte još začina po želji.

Listove kupusa skuvajte na pari da omekašaju, kako biste lakše uvijali sarme. Zatim uvijajte sarme i ređajte u šerpu. Nalijte vodom i dodajte još malo začina po želji. Poklopite i kuvajte nekih pola sata dok kupus ne omeša još malo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs