Ako postite onda je ovo idealan recept za vas. Ali takođe, približavaju se posne slave, gde možete da poslužite ove sarmice, jer sem što su predivnog ukusa, i na oko divno izgledaju.
Sastojci:
- 150 g škampa
- 100 g dagnji
- 200-250 g bakalara
- 1 crveni luk
- 150 g integralnog pirinča
- 150 g ječma
- 1 šargarepa
- 2 paradajza
- 3 čena belog luka
- 50 g smrznutog graška
- 1 veća glavica kineskog kupusa
- 1 glavica kupusa
- so, biber
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kocka za supu od povrća
- mirođija
- ½ kašičice čilija
Priprema:
U vodu u koju ste stavili kocku za supu od povrća, stavite pirinač i ječam da se skuvaju, nekih 30-40 minuta. Procedite i ostavite sa strane.
Zatim na maslinovom ulju propržite iseckane škampe i dagnje nekih minut, dva. Dodajte izrendan čen belog luka, još minut propržite i izvadite iz tiganja.
U istom tiganju izdinstajte isekcan crni luk, šargarepu, grašak, pa dodajte preostali beli luk. Kada omekšaju dodajte paradajz isečen na kockice, bez kožice. Kuvajte na srednjoj vatri još 2-3 minuta. Posolite i pobiberite, dodajte čili, suvi biljni začin, mirođiju i malo vode (2-3 kašike). Promešajte. U tu smesu dodajte pirinač i ječam, pa opet promešajte.
Stavite dimljeni bakalar da se skuva (oko 10 minuta), zatim procedite i viljuškom usitnite, pa dodajte u smesu sa povrćem i pirinčem. Na kraju dodajte škampe i dagnje, promešajte, pa posolite i pobiberite i dodajte još začina po želji.
Listove kupusa skuvajte na pari da omekašaju, kako biste lakše uvijali sarme. Zatim uvijajte sarme i ređajte u šerpu. Nalijte vodom i dodajte još malo začina po želji. Poklopite i kuvajte nekih pola sata dok kupus ne omeša još malo.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem