Uživajte sa ukućanima u fantastičnom ručku.
Sastojci:
- veće pile
- 2 glavice luka
- kašičica brašna
- kašičica slatke mlevene paprike
- malo ljute mlevene paprike ili feferon, po želji
- kašika paradajz-pirea
- veza peršuna
- 1 dl kisele pavlake
- mast ili ulje
- so, biber
Priprema:
1. Na ulju dosta dugo dinstajte sitno seckan posoljen luk (dok se ne raskaša), pa dodajte mlevenu papriku i promešajte. Ubacite posoljene komade pileta i pobiberite. Dinstajte uz mješanje na laganoj vatri u sopstvenom saftu.
2. Kad sva tečnost ispari, pospite brašnom da se malo proprži, pa nalijte toplom vodom da ogrezne i umešajte paradajz-pire. Nastavite da dinstate pokriveno, sve dok meso ne bude mekano. Kad skinete s vatre, umešajte kiselu pavlaku i pospite sitno seckanim peršunom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus