Uživajte sa ukućanima u fantastičnom ručku.

Sastojci:

  • veće pile
  • 2 glavice luka
  • kašičica brašna
  • kašičica slatke mlevene paprike
  • malo ljute mlevene paprike ili feferon, po želji
  • kašika paradajz-pirea
  • veza peršuna
  • 1 dl kisele pavlake
  • mast ili ulje
  • so, biber

Priprema:

1. Na ulju dosta dugo dinstajte sitno seckan posoljen luk (dok se ne raskaša), pa dodajte mlevenu papriku i promešajte. Ubacite posoljene komade pileta i pobiberite. Dinstajte uz mješanje na laganoj vatri u sopstvenom saftu.

2. Kad sva tečnost ispari, pospite brašnom da se malo proprži, pa nalijte toplom vodom da ogrezne i umešajte paradajz-pire. Nastavite da dinstate pokriveno, sve dok meso ne bude mekano. Kad skinete s vatre, umešajte kiselu pavlaku i pospite sitno seckanim peršunom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs