Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUSAKA SA KISELIM KUPUSOM: Mleveno meso zamenite kobasicom, a za još bogatiji ukus pospite sirom

Umesto klasične isprobajte nemački recept za musaku sa kiselim kupusom i kobasicama.

 Musaka sa kiselim kupusom i kobasicama Izvor: Printscreen/YT/Kuma's Kitchen

Iskoristite sezonu kiselog kupusa i napravite pravu zimsku musaku. Umesto mlevenog mesa koristite sem kupusa i slaninu i kobasicu. Prelijte sa bujonom, njega uvek treba da imate u zamrzivaču jer poboljšava ukus svakom jelu. 

Sastojci:

  • 550 g kiselog kupusa
  • 1 kg krompira
  • 1 crni luk
  • 2 kobasice
  • 150 g slanine
  • 1 list lovora
  • 250 ml bujona 
  • 100 g tvrdog sira

Možda će vas zanimati

Priprema:

Skuvajte krompir u ljusci, pa isecite na kolutove. Ispržite sitno seckani crni luk, a zatim dodajte i iseckanu slaninu i kobasicu isečenu na kolutove. Sipajte bujon (150 ml) i dinstajte nekih 20 minuta, a ako je potrebno dolijte još vode. Tepsiju premažite uljem, pa poređajte krompir, zatim kiseli kupus kao za podvarak, zatim kobasice, slaninu i luk, pa još jedan red krompira. Pecite na 200°C oko 20 minuta, pa sipajte preostali bujon i pecite još 20 minuta. Pred kraj pečenja pospite rendanim sirom. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti