Iskoristite sezonu kiselog kupusa i napravite pravu zimsku musaku. Umesto mlevenog mesa koristite sem kupusa i slaninu i kobasicu. Prelijte sa bujonom, njega uvek treba da imate u zamrzivaču jer poboljšava ukus svakom jelu.
Sastojci:
- 550 g kiselog kupusa
- 1 kg krompira
- 1 crni luk
- 2 kobasice
- 150 g slanine
- 1 list lovora
- 250 ml bujona
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, pa isecite na kolutove. Ispržite sitno seckani crni luk, a zatim dodajte i iseckanu slaninu i kobasicu isečenu na kolutove. Sipajte bujon (150 ml) i dinstajte nekih 20 minuta, a ako je potrebno dolijte još vode. Tepsiju premažite uljem, pa poređajte krompir, zatim kiseli kupus kao za podvarak, zatim kobasice, slaninu i luk, pa još jedan red krompira. Pecite na 200°C oko 20 minuta, pa sipajte preostali bujon i pecite još 20 minuta. Pred kraj pečenja pospite rendanim sirom.
Izvor: Stvar ukusa
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta