Musaka se svima našla na trpezi bar jednom. Domaćice kad krenu da kuvaju, prvo nauče kako se pravi ovo jelo jer je vrlo jednostavno. Sada je obogatite bundevom, paprikom i sirom, a mleveno meso zamenite piletinom. Toliko je dobrog ukusa da nećete moći da se zaustavite. Umesto klasičnog preliva od jaja i mleka, sada premažite majonezom i kiselom pavlakom. 

Sastojci:

  • 800 g krompira
  • 500 g pilećeg filea
  • 3 kašike začinjenog sosa od paradajza
  • 1 crni luk
  • 1 kašika šećera
  • 250-300 g bundeve
  • 1 slatka paprika
  • 3 kašike pavlake
  • 3 kašike majoneze
  • 60 g putera
  • 150 g tvrdog sira

Priprema: 

Piletinu isecite na kockice, pa posolite i pobiberite. Prelijte paradajz sosom i promešajte. Sipajte u pleh koji ste premazali uljem. Propržite seckani crni luk sa šećerom, pa sipajte preko mesa. Bundevu isecite tanje, pa stavite preko luka. Posolite i pobiberite. Premažite sa kiselom pavlakom. Krompir isecite na tanke kolutove, takođe posolite i pobiberite, pa poređajte preko (2 sloja). Zatim stavite papirku isečenu na trake, pa opet 2 sloja krompira. Premažite majonezom, a onda pospite rendanim sirom. Na vrh stavite kockice putera i pecite na 180°C oko 50 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa