Umesto klasične musake pripremite ovu sa piletinom i sirom i obogatite je sa još ukusnih namirnica.

Musaka se svima našla na trpezi bar jednom. Domaćice kad krenu da kuvaju, prvo nauče kako se pravi ovo jelo jer je vrlo jednostavno. Sada je obogatite bundevom, paprikom i sirom, a mleveno meso zamenite piletinom. Toliko je dobrog ukusa da nećete moći da se zaustavite. Umesto klasičnog preliva od jaja i mleka, sada premažite majonezom i kiselom pavlakom.
Sastojci:
- 800 g krompira
- 500 g pilećeg filea
- 3 kašike začinjenog sosa od paradajza
- 1 crni luk
- 1 kašika šećera
- 250-300 g bundeve
- 1 slatka paprika
- 3 kašike pavlake
- 3 kašike majoneze
- 60 g putera
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
Piletinu isecite na kockice, pa posolite i pobiberite. Prelijte paradajz sosom i promešajte. Sipajte u pleh koji ste premazali uljem. Propržite seckani crni luk sa šećerom, pa sipajte preko mesa. Bundevu isecite tanje, pa stavite preko luka. Posolite i pobiberite. Premažite sa kiselom pavlakom. Krompir isecite na tanke kolutove, takođe posolite i pobiberite, pa poređajte preko (2 sloja). Zatim stavite papirku isečenu na trake, pa opet 2 sloja krompira. Premažite majonezom, a onda pospite rendanim sirom. Na vrh stavite kockice putera i pecite na 180°C oko 50 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.