Uštipci su omiljeni doručak mnogih. Mogu se jesti sa kajmakom, sirom, pršutom, ali i posute šećerom u prahu i sa džemom. Nema ništa lepše od mirisa prženog testa koji nas vraća u dane detinjstva. 

Napravite sada malo drugačije punjene uštipke i uživajte.

Sastojci:

*mera je čaša od jogurta

  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša mleka 
  • 1 kesica suvog kvasca
  • malo soli
  • 600 g brašna

Punjenje:

  • kačkavalj
  • šunka ili slanina

Priprema:

Pomešajte brašno, suvi kvasac i so. Sipajte mleko i jogurt, umutite i ostavite da naraste. Razvijte testo u pravougaonik i na jedan kraj (duži) stavite malo kačkavalja, šunku ili slaninicu, a onda testo urolajte do kraja. Dobićete izgled štrudle.Dobjenu štrudlu isecite na parčiće a zatim pecite uštipke u vrelom ulju.

Izvor: Stvar ukusa