Uštipci su omiljeni doručak mnogih. Mogu se jesti sa kajmakom, sirom, pršutom, ali i posute šećerom u prahu i sa džemom. Nema ništa lepše od mirisa prženog testa koji nas vraća u dane detinjstva.
Napravite sada malo drugačije punjene uštipke i uživajte.
Sastojci:
*mera je čaša od jogurta
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša mleka
- 1 kesica suvog kvasca
- malo soli
- 600 g brašna
Punjenje:
- kačkavalj
- šunka ili slanina
Priprema:
Pomešajte brašno, suvi kvasac i so. Sipajte mleko i jogurt, umutite i ostavite da naraste. Razvijte testo u pravougaonik i na jedan kraj (duži) stavite malo kačkavalja, šunku ili slaninicu, a onda testo urolajte do kraja. Dobićete izgled štrudle.Dobjenu štrudlu isecite na parčiće a zatim pecite uštipke u vrelom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus