Uštipci su omiljeni doručak mnogih. Mogu se jesti sa kajmakom, sirom, pršutom, ali i posute šećerom u prahu i sa džemom. Nema ništa lepše od mirisa prženog testa koji nas vraća u dane detinjstva.
Napravite sada malo drugačije punjene uštipke i uživajte.
Sastojci:
*mera je čaša od jogurta
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša mleka
- 1 kesica suvog kvasca
- malo soli
- 600 g brašna
Punjenje:
- kačkavalj
- šunka ili slanina
Priprema:
Pomešajte brašno, suvi kvasac i so. Sipajte mleko i jogurt, umutite i ostavite da naraste. Razvijte testo u pravougaonik i na jedan kraj (duži) stavite malo kačkavalja, šunku ili slaninicu, a onda testo urolajte do kraja. Dobićete izgled štrudle.Dobjenu štrudlu isecite na parčiće a zatim pecite uštipke u vrelom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno