Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAĐARSKI GULAŠ - OMILJENO JELO PRAVIH GURMANA: Tajna je u jednom sastojku koji ga čini toliko posebnim

Tradicionalni mađarski gulaš jedan je od omiljenih specijaliteta i na našoj tpezi.

 Kako se pravi tradicionalni mađarski gulaš Izvor: Shutterstock

Mađarski gulaš smatra se jednim od najboljih u našoj blizini, ako ne i u svetu. Ono što je glavno pravilo to je da se pravi isključivo od junećeg mesa. Odlično ide uz testeninu ili pire krompir, a u nekim krajevima ga serviraju i uz palentu. Intenzivan ukus gulašu daje velika količina luka, bez koje on ne bi bio to što jeste.

Sastojci:

  • 800 g junetine
  • 600 g crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • so, biber, aleva paprika
  • tucana ljuta paprika
  • lovorov list

Možda će vas zanimati

Priprema:

Sitno iseckajte crni luk, pa ga dinstajte na zagrejanom ulju i to na umerenoj do slabijoj vatri, dok ne omekša i ne postane staklast. Dodajte meso koje ste prethodno isekli na kockice. Odmah ubacite i sve začine, lovorov list, so, biber, tucanu papriku u količini koja vama odgovara. Samo beli luk ostavite za kraj. Nalijte vodu u šerpu toliko da prekrije meso. Voda tokom kuvanje se više ne dodaje. Gulaš je potrebno da krčkate sigurno dva do tri sata na umerenoj vatri, sve dok meso ne postane mekano, a gulaš dovoljne gustine. Pred kraj ubacite dva cela čena belog luka, što će jelu dati posevnu aromu.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Možda će vas zanimati

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti