Recept za šareni đuveč iz bakine kuhinje. Za sat vremena dobićete ukusan i hranljiv obrok pun vitamina. Povrže možete dodati po sopstvenom ukusu, a piletina i pirinač su obavezni.
Sastojci:
- 2 glavice luka i veća veza mladog luka
- 3 sveže paprike ili iz zamrzivača
- nekoliko šampinjona
- 2 sveža paradajza
- 2 cveta brokolija
- 2 šargarepe
- piletina - bataci i karabataci
- 50 g pirinča
- so, biber, mlevena i tucana paprika, lovorov list
- ulje
Priprema:
Na ulju propržiti seckan luk, dodati isečenu papriku i šargarepu. Ubaciti piletinu i malo prodinstati. Ubaciti oprani pirinač, dodati so, biber, papriku mlevenu i tucanu, cvetove brokolija i šampinjone. Oljuštiti paradajz, iseći na kocke i ubaciti, dodati i lovorov list.
Staviti u rernu na 220 stepeni oko sat vremena.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem