Recept za šareni đuveč iz bakine kuhinje. Za sat vremena dobićete ukusan i hranljiv obrok pun vitamina. Povrže možete dodati po sopstvenom ukusu, a piletina i pirinač su obavezni.

Sastojci:

  • 2 glavice luka i veća veza mladog luka
  • 3 sveže paprike ili iz zamrzivača
  • nekoliko šampinjona
  • 2 sveža paradajza
  • 2 cveta brokolija
  • 2 šargarepe
  • piletina - bataci i karabataci
  • 50 g pirinča
  • so, biber, mlevena i tucana paprika, lovorov list
  • ulje

Priprema:

Na ulju propržiti seckan luk, dodati isečenu papriku i šargarepu. Ubaciti piletinu i malo prodinstati. Ubaciti oprani pirinač, dodati so, biber, papriku mlevenu i tucanu, cvetove brokolija i šampinjone. Oljuštiti paradajz, iseći na kocke i ubaciti, dodati i lovorov list.

Staviti u rernu na 220 stepeni oko sat vremena.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja