Recept za šareni đuveč iz bakine kuhinje. Za sat vremena dobićete ukusan i hranljiv obrok pun vitamina. Povrže možete dodati po sopstvenom ukusu, a piletina i pirinač su obavezni.
Sastojci:
- 2 glavice luka i veća veza mladog luka
- 3 sveže paprike ili iz zamrzivača
- nekoliko šampinjona
- 2 sveža paradajza
- 2 cveta brokolija
- 2 šargarepe
- piletina - bataci i karabataci
- 50 g pirinča
- so, biber, mlevena i tucana paprika, lovorov list
- ulje
Priprema:
Na ulju propržiti seckan luk, dodati isečenu papriku i šargarepu. Ubaciti piletinu i malo prodinstati. Ubaciti oprani pirinač, dodati so, biber, papriku mlevenu i tucanu, cvetove brokolija i šampinjone. Oljuštiti paradajz, iseći na kocke i ubaciti, dodati i lovorov list.
Staviti u rernu na 220 stepeni oko sat vremena.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus