Ako nemate puno vremena ovaj ručak je odlično rešenje za vas.

Za 6 osoba potrebno je:

  • 6 pilećih bataka sa karabatacima
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 250 g mlinaca
  • 50 g maslaca
  • 2 ljute papričice
  • 400 g pelat paradajza
  • 1 kašičica soli
  • biber po ukusu
  • pola kašičice suvog bosiljka
  • 450 g povrća za đuveč
  • 1 dl pavlake za kuvanje
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 1 veza peršuna
  • 1 paradajz

Priprema:

Očistiti i sitno iseckati crni luk. Zatim u zagrejanu đuvečaru staviti maslac, pa kad se istopi dodati crni luk da se dinsta, a potom i oprane i krupnije isečene papričice. Onda posoliti, pobiberiti, dodati bosiljak.

Batake nožem malo recnuti, a nakon toga ih staviti da se prže sa lukom. Začiniti ih po ukusu, pa dodati paradajz pelat i beli luk. Ostaviti da prokuva. Nakon toga uključiti rernu na 200 stepeni.

Kad je prokuvalo staviti povrće za đuveč, tucanu papriku i pavlaku za kuvanje. Nakon toga dodati mlince i naliti vodom da ogrezne. Iseći paradajz na tanke kolutove i poređati ih odozgo.

Staviti u rernu da se peče oko pola sata.

Kad je jelo gotovo, ostaviti da se malo prohladi, zatim dekoristati seckanim peršunom i poslužiti.

Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs