Kiseli kupus i belo meso su omiljene namirnice, a ako niste znali kako da ih iskombinujete evo odličnog predloga. Napravite podvarak - zimsko jelo koje svi vole i koje će vas zasititi. Pratite upustva i napravite odličan ručak.

Sastojci:

  • svinjska mast
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 manji crni luk
  • biber u zrnu
  • lovorov list
  • 300 g piletine od bataka
  • 100 g slanine ili pančete
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike

Priprema:

Pola glavice luka propržite na masti zajedno sa seckanom pančetom ili slaninom. Dodajte potom seckan kupus i ostavite da se krčka. Nalijte malo vode. Batake skuvajte pa meso iscepkajte. Dodajte ga u kupus pa sve promešajte. Ubacite i biber u zrnu i lovorov list. Krčkajte dok kupus ne omekša. Za zapršku propržite drugu polovinu luka sa kašikom mlevene slatke paprike. Prelijte preko kupusa i ubacite ga urernu da se lepo zapeče na 200 stepeni.

Izvor: Stvar ukusa