Čuveno italijansko jelo, lazanje, se pravi u više verzija, ali originalni recept je ipak najbolji. Mi vam nudimo recept za lažne lazanje, tako ih zovemo zato što se slično pripremaju. Umesto kora koristi se krompir, a bešamel je zamenjen proprženim spanaćem u koji ste dodali rikotu. Između tih slojeva je i parmezan, kao i nezaobilazno mleveno meso. Uživajte u ukusu!
Sastojci:
- 8 krompira
- 220 g parmezana
- 1 crni luk
- 300 g mlevenog mesa
- 380 g seckanog pelata
- malo peršuna
- 200 g spanaća
- 2 čena belog luka
- 200 g rikota sira
- 100 g mocarela sira
Priprema:
Krompir isecite na baš tanke kolutove, a crni luk isecakjte i propržite. Zatim dodajte mleveno meso i začinite. Dodajte pelat i seckani peršun i pržite dok ne bude gotovo. Spanać propržite, pa dodajte seckani beli luk, a posle minut, dva i rikotu. Ostavite još par minuta i sklonite sa šporeta.
Ređajte red krompira, parmezana, krompira, pola smese sa spanaćem, red krompira, pa onda parmezan. Opet ide red krompira, pa mleveno meso, krompir, parmezan i druga polovina smese sa spanaćem. Poslednji je red krompira i pospite rendanom mocarelom. Pecite na 170°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem