Čuveno italijansko jelo, lazanje, se pravi u više verzija, ali originalni recept je ipak najbolji. Mi vam nudimo recept za lažne lazanje, tako ih zovemo zato što se slično pripremaju. Umesto kora koristi se krompir, a bešamel je zamenjen proprženim spanaćem u koji ste dodali rikotu. Između tih slojeva je i parmezan, kao i nezaobilazno mleveno meso. Uživajte u ukusu!

Sastojci:

  • 8 krompira 
  • 220 g parmezana 
  • 1 crni luk 
  • 300 g mlevenog mesa 
  • 380 g seckanog pelata 
  • malo peršuna 
  • 200 g spanaća 
  • 2 čena belog luka 
  • 200 g rikota sira 
  • 100 g mocarela sira 

Priprema:

Krompir isecite na baš tanke kolutove, a crni luk isecakjte i propržite. Zatim dodajte mleveno meso i začinite. Dodajte pelat i seckani peršun i pržite dok ne bude gotovo. Spanać propržite, pa dodajte seckani beli luk, a posle minut, dva i rikotu. Ostavite još par minuta i sklonite sa šporeta. 

Ređajte red krompira, parmezana, krompira, pola smese sa spanaćem, red krompira, pa onda parmezan. Opet ide red krompira, pa mleveno meso, krompir, parmezan i druga polovina smese sa spanaćem. Poslednji je red krompira i pospite rendanom mocarelom. Pecite na 170°C oko 40 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa