Pirinač je prilično zastupljen u našoj kuhinji, jer omogućava pripremu sa bezbroj kombinacija i kao glavno jelo, ali i kao dodatak. Kremasti rižoto sa piletinom idealan je ručak za sve one koji vole laganu hranu, a uz to veoma se brzo sprema. Pripremljen na ovaj način sa belim vinom dobija poseban ukus i aromu.
Sastojci:
- 300 g pirinča
- 200 g pilećeg filea
- 500 ml pilećeg bujona
- 1 glavica luka
- 100 ml belog vina
- 1 kašika kisele pavlake
- seckani peršun
- so, biber
Priprema:
Luk sitno naseckajte, pa ga dinstajte na ulju dok se ne zastakli. Piletinu isecite na kocke, pa je ubacite u tiganj i zajedno sve dinstajte nekih 20-ak minuta. Dodajte pirinač i začine po ukusu i sve dobro izmešajte da se sastojci lepo sjedine. Lagano ulijte bujom, a potom i vino i sve kuvajte na laganoj vatri. Kada je pirinač skuvan dodajte kiselu pavlaku i peršun. Skinite sa šporeta i ostavite poklopljeno nekih 10 minuta pre serviranja.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus