Pirinač je prilično zastupljen u našoj kuhinji, jer omogućava pripremu sa bezbroj kombinacija i kao glavno jelo, ali i kao dodatak. Kremasti rižoto sa piletinom idealan je ručak za sve one koji vole laganu hranu, a uz to veoma se brzo sprema. Pripremljen na ovaj način sa belim vinom dobija poseban ukus i aromu. 

Sastojci:

  • 300 g pirinča
  • 200 g pilećeg filea
  • 500 ml pilećeg bujona
  • 1 glavica luka
  • 100 ml belog vina
  • 1 kašika kisele pavlake
  • seckani peršun
  • so, biber

Priprema:

Luk sitno naseckajte, pa ga dinstajte na ulju dok se ne zastakli. Piletinu isecite na kocke, pa je ubacite u tiganj i zajedno sve dinstajte nekih 20-ak minuta. Dodajte pirinač i začine po ukusu i sve dobro izmešajte da se sastojci lepo sjedine. Lagano ulijte bujom, a potom i vino i sve kuvajte na laganoj vatri. Kada je pirinač skuvan dodajte kiselu pavlaku i peršun. Skinite sa šporeta i ostavite poklopljeno nekih 10 minuta pre serviranja.

Izvor: Stvar ukusa