Brzinski ručak za celu porodicu. Možete da služite sa prilogom po želji.

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 3 kašike putera
  • 4 bataka bez kostiju
  • so, biber
  • 4 čena belog luka
  • malo čeri paradajza
  • 300 g bebi spanaća
  • 1/3 šolje pavlake za kuvanje
  • 1/3 šolje suvog belog vina
  • 1/4 šolja parmezana

Priprema:

U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje i 1. kašiku putera, pa propržite batake. Kožica neka bude okrenuta na dole. Posolite i pobiberite. Izvadite meso, pa u tiganj dodajte preostali puter i seckani beli luk. Posle 2 minuta dodajte paradajz, pa posolite i pobiberite. Dinstajte dok ne omekša, 5 minuta, a zatim dodajte bebi spanać, dinstajte oko 2 minuta.

Prelijte pavlakom za kuvanje i belim vinom i pustite da krčka dok se ne zgusne, 4 do 5 minuta. Dodajte parmezan. Vratite piletinu u tiganj i dinstajte dok se ne zagreje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs