Brzinski ručak za celu porodicu. Možete da služite sa prilogom po želji.
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 3 kašike putera
- 4 bataka bez kostiju
- so, biber
- 4 čena belog luka
- malo čeri paradajza
- 300 g bebi spanaća
- 1/3 šolje pavlake za kuvanje
- 1/3 šolje suvog belog vina
- 1/4 šolja parmezana
Priprema:
U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje i 1. kašiku putera, pa propržite batake. Kožica neka bude okrenuta na dole. Posolite i pobiberite. Izvadite meso, pa u tiganj dodajte preostali puter i seckani beli luk. Posle 2 minuta dodajte paradajz, pa posolite i pobiberite. Dinstajte dok ne omekša, 5 minuta, a zatim dodajte bebi spanać, dinstajte oko 2 minuta.
Prelijte pavlakom za kuvanje i belim vinom i pustite da krčka dok se ne zgusne, 4 do 5 minuta. Dodajte parmezan. Vratite piletinu u tiganj i dinstajte dok se ne zagreje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem