Jednostavno, jeftino i brzinsko jelo koje će oduševiti sve ukućane!
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 250 g rendanog sira
- 250 ml kisele pavlake
- 4 jaja
- 100 g maslaca
- So
- biber
Priprema:
Krompir dobro operite i očistite, skuvajte ga u kori, a zatim ohladite, ogulite i naseckajte na kriške.
U duboku posudu za pečenje, premazanu maslacem, složite u redove naseckani krompir i rendani sir. Posolite i pobiberite, pa završite slaganje s krompirom.
Maslac rastopite pa ga, dok je još topao, prelijte preko krompira.
Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 10 minuta.
Nakon toga, složenac prelijte mešavinom kisele pavlake i umućenih jaja.
Pecite još 15-ak minuta, dok složenac ne poprimi lepu zlatnu boju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Gastro.24 Sata.Hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus