Jednostavno, jeftino i brzinsko jelo koje će oduševiti sve ukućane!
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 250 g rendanog sira
- 250 ml kisele pavlake
- 4 jaja
- 100 g maslaca
- So
- biber
Priprema:
Krompir dobro operite i očistite, skuvajte ga u kori, a zatim ohladite, ogulite i naseckajte na kriške.
U duboku posudu za pečenje, premazanu maslacem, složite u redove naseckani krompir i rendani sir. Posolite i pobiberite, pa završite slaganje s krompirom.
Maslac rastopite pa ga, dok je još topao, prelijte preko krompira.
Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 10 minuta.
Nakon toga, složenac prelijte mešavinom kisele pavlake i umućenih jaja.
Pecite još 15-ak minuta, dok složenac ne poprimi lepu zlatnu boju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Gastro.24 Sata.Hr
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama