Pasulj spada u jedno od najčešće pripremanih jela na ovim prostorima. Ovo tradicionalno srpsko jelo je nezaobilazno tokom zime.

Za njegovu pripremu vam nije potrebno neko posebno iskustvo u kuhinji. Predlažemo jedan recept kako da najlakše napravite ovo omiljeno srpsko jelo.

Sastojci:

  • 500 g tetovca
  • 1 praziluk
  • 2-4 crna luka
  • 300 g suvih rebara
  • 1 lovorov list
  • 1 šargarepa
  • so, biber
  • slatka mlevena paprika
  • ljuta tucana

Za zapršku: 

  • malo masti (ulje)
  • 1 ili 1,5 kašika brašna
  • slatka začinska paprika

Priprema:

Sipajte pasulj u šerpu i nalijte vodom, poklopite i ostavite pasulj da prenoći.

Ujutru ga operite, nalijte vodom, dodajte šargarepu seckanu na kolutove, kolenicu i začinite. Sitno iseckajte praziluk i luk, pa dodajte u pasulj. Ostavite da se kuva nekih 2-2,5 sata.

Pred kraj stavite zapršku koju ste napravili tako što ste na malo masti (ili ulja) propržili brašno (ne sme da zagori) i dodali slatku začinsku papriku i malo čorbe od pasulja. Kada propržite sipajte u pasulj i još kratko kuvajte.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs