Paprike punjene pirinčem možete pripremiti kao prilog uz meso, ali mogu poslužiti i kao samostalno jelo. Po želji možete staviti i integralni pirinač. U svakom sučaju, pirinač će poprimiti fini ukus paprike i imaćete neobično jelo.
Sastojci:
- 10 paprika babura
- 1 glavica crnog luka
- veća šolja pirinča
- so, biber, peršunov list, suvi biljni začin
- ulje
Priprema:
Najpre iseckajte crni luk i stavite da se dinsta. Začinite ga suvim biljnim začinom. Kada luk postane staklast dodajte opran pirinač, nalijte vode da ogrezne, smanjite vatru i ostavite da se krčka dok voda ne ispari.
Za to vreme očistiti paprike. Sipati u dublju tepsiju 50 ml ulja pa uspravno poslagati posoljene paprike. Kada je voda isparila i pirinač se skuvao do pola skloniti sa vatre i uključiti rernu na 200 stepeni. Napuniti poslagane paprike pirinčem, ali ne do kraja jer će još nabubriti. Ako želite, paprike možete zatvoriti kolutovima krompira ili paradajza. U svaku papriku naliti po malo vode i staviti u rernu da se peče oko sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus