Paprike punjene pirinčem možete pripremiti kao prilog uz meso, ali mogu poslužiti i kao samostalno jelo. Po želji možete staviti i integralni pirinač. U svakom sučaju, pirinač će poprimiti fini ukus paprike i imaćete neobično jelo.

Sastojci:

  • 10 paprika babura
  • 1 glavica crnog luka
  • veća šolja pirinča
  • so, biber, peršunov list, suvi biljni začin
  • ulje

Priprema:

Najpre iseckajte crni luk i stavite da se dinsta. Začinite ga suvim biljnim začinom. Kada luk postane staklast dodajte opran pirinač, nalijte vode da ogrezne, smanjite vatru i ostavite da se krčka dok voda ne ispari.

Za to vreme očistiti paprike. Sipati u dublju tepsiju 50 ml ulja pa uspravno poslagati posoljene paprike. Kada je voda isparila i pirinač se skuvao do pola skloniti sa vatre i uključiti rernu na 200 stepeni. Napuniti poslagane paprike pirinčem, ali ne do kraja jer će još nabubriti. Ako želite, paprike možete zatvoriti kolutovima krompira ili paradajza. U svaku papriku naliti po malo vode i staviti u rernu da se peče oko sat vremena.

Izvor: Stvar ukusa