Pošto nam se približava veliki Božićni post, vreme je da sa vama podelimo i neke posne recepte. Danas su to punjene paprike. Klasične sa mlevenim mesom nema ko ne voli, ali sada isprobajte ove punjene krompirom, šargarepom, lukom i paradajzom. Verujte, toliko je sočno i bogato da će vas očarati na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 3-4 krompira
- 8-10 paprika
- 1 paradajz
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 4 čena belog luka
- 200 ml kuvanog paradajza
- 50 ml vode
- 2 kašike praha instant supe od pečuraka
- ulje
- so, biber, peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk ili praziluk, pa dodati sitno seckanu šargarepu. Kad se malo uprži dodati sitno seckan krompir. Pržiti par minuta. Dodati na kockice sečen i oljušten paradajz, seckan beli luk, so biber i peršunov list. Paprike oprati izvaditi semenke. Pleh podmazati uljem pa puniti nadevom paprike i ređati. Zatvarati sa kolutovima paradajza.
U manju činiju sipati kuvan paradajz, dodati vodu i instat supu od pečuraka pa sve izmešati. Preliti preko paprika. Malo pouljiti svaku papriku pa peći u rerni oko 40 min. na 220 stepeni.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem