Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNE PUNJENE PAPRIKE: Filovane bogatim nadevom i pečene u sosu od paradajza

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Najlakši recept za posne punjene paprike.

Recept za posne punjene paprike.jpg Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Pošto nam se približava veliki Božićni post, vreme je da sa vama podelimo i neke posne recepte. Danas su to punjene paprike. Klasične sa mlevenim mesom nema ko ne voli, ali sada isprobajte ove punjene krompirom, šargarepom, lukom i paradajzom. Verujte, toliko je sočno i bogato da će vas očarati na prvi zalogaj.

Sastojci:

  • 3-4 krompira
  • 8-10 paprika
  • 1 paradajz
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 4 čena belog luka
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 50 ml vode
  • 2 kašike praha instant supe od pečuraka
  • ulje
  • so, biber, peršunov list

Možda će vas zanimati

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk ili praziluk, pa dodati sitno seckanu šargarepu. Kad se malo uprži dodati sitno seckan krompir. Pržiti par minuta. Dodati na kockice sečen i oljušten paradajz, seckan beli luk, so biber i peršunov list. Paprike oprati izvaditi semenke. Pleh podmazati uljem pa puniti nadevom paprike i ređati. Zatvarati sa kolutovima paradajza.

U manju činiju sipati kuvan paradajz, dodati vodu i instat supu od pečuraka pa sve izmešati. Preliti preko paprika. Malo pouljiti svaku papriku pa peći u rerni oko 40 min. na 220 stepeni.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti