Nedeljni ručak obično zamišljamo sa supom i mesom i krompirom iz rerne. Umesto klasičnog pilećeg ili svinjskog mesa uz krompir odlično idu i kobasice. U isti pleh sada dodajte i paprike punjene sirom i imaće za svakog po nešto. Nema prljanja dodatnih sudova, sve spremite u isto vreme i u istoj posudi.
Sastojci:
- 150 g sira
- 1 jaje
- 1 kašika rendanog kačkavalja
- 1 kašika kisele pavlake
- seckan peršunov list
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 4 - 5 sveržih paprika
- bibera, so, tucana ljuta paprika i slatka mlevena
- 3-4 krompira
- 1 par dimljenih kobasica
- ulje
Priprema:
Izdrobiti sir, dodati jaje, rendan kačkavalj, beli luk, biber, malo tucane ljute paprike i malo seckanog peršuna. Paprike iseći na pola, izvaditi seme pa sa nadevom od sira napuniti. Odozgo se može staviti po komadić suve slanine. Poređati u podmazan pleh.
Krompir očistiti i iseći na listiće. Posoliti, dodati bibera, malo slatke i tucane paprike, belog luka u granulama i ulja.
Sve izmešati i poređati u pleh gde je paprika. Dodati pored krompira seckanu kobasicu. Peći u rerni na 220 stepeni oko 35 min.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus