Nedeljni ručak obično zamišljamo sa supom i mesom i krompirom iz rerne. Umesto klasičnog pilećeg ili svinjskog mesa uz krompir odlično idu i kobasice. U isti pleh sada dodajte i paprike punjene sirom i imaće za svakog po nešto. Nema prljanja dodatnih sudova, sve spremite u isto vreme i u istoj posudi.

Sastojci:

  • 150 g sira
  • 1 jaje
  • 1 kašika rendanog kačkavalja
  • 1 kašika kisele pavlake
  • seckan peršunov list
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • 4 - 5 sveržih paprika
  • bibera, so, tucana ljuta paprika i slatka mlevena
  • 3-4 krompira
  • 1 par dimljenih kobasica
  • ulje

Priprema:

Izdrobiti sir, dodati jaje, rendan kačkavalj, beli luk, biber, malo tucane ljute paprike i malo seckanog peršuna. Paprike iseći na pola, izvaditi seme pa sa nadevom od sira napuniti. Odozgo se može staviti po komadić suve slanine. Poređati u podmazan pleh.

Krompir očistiti i iseći na listiće. Posoliti, dodati bibera, malo slatke i tucane paprike, belog luka u granulama i ulja.

Sve izmešati i poređati u pleh gde je paprika. Dodati pored krompira seckanu kobasicu. Peći u rerni na 220 stepeni oko 35 min. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja