Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVI PRAVE ISTU GREŠKU PRILIKOM KUVANJA PIRINČA: Ako poštujete ova 3 pravila, biće rastresit i mekan 

Evo kako da pravilno skuvate pirinač da bude rastresit i mekan.

 Kako da se pravilno kuva pirinač Izvor: Shutterstock

U našoj kuhinji pirinač je veoma prisutan i kao samostalni prilog jelima, ali i kao dodatak za mnoge tradicionalne recepte. Za njegovu pripremu vezane su mnoge nedoumice koliko treba da se kuva, u koliko vode, kao i na kojoj temperaturi. Primenite ove trikove prilikom kuvanja pirinča i on će uvek biti idealan i rastresit, bez da se zrna zalepe jedno za drugo.

1. Korak

Isperite pirinač nekoliko puta u hladnoj vodi. Takođe, voda u koju ćete spustiti pirinač pre nego što posudu za kuvanje stavite na ringlu mora da bude hladna.

Možda će vas zanimati

2. Korak

Postoji mnogo načina pripreme pirinča, ali je najlakši apsorbujući metod: pirinač se kuva u količini vode koja je potrebna da, u trenutku kada je pirinač gotov, sva voda već ispari.

Imajte na umu da veća količina vode daje sočniji i lepljiviji, a manje vode rezultira tvrđim pirinčem. Na jednu šolju pirinča možete da sipate šolju i po vode i malo ulja. Nakon otprilike 12 minuta kuvanja, tečnost će ispariti i pirinač će biti al dente gotov.

3. Korak

Odložite pirinač sa šporeta i ne sklanjajte poklopac. Sačekajte dvadeset minuta. Ovaj metod omogućava pari da se ravnomerno rasporedi, što ezultira kompaktnijom teksturom, a pirinač na dnu šerpe će biti podjednako vazdušast kao i onaj na vrhu.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti