Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA ZA POHOVANJE MESA: Spremljeno na ovaj način biće manje masno i kalorično

Postanite majstor za pohovanje uz ove trikove.

 Kako da ispohujete meso u rerni da ne bude masno Izvor: Shutterstock

Meso ispohovano u rerni će biti jednako ukusno i hrskavo, a neće biti toliko masno kao kad se priprema u dubokom ulju na šporetu. Na ovaj način možete pripremati sve vrste mesa, ali i povrće poput tikvica, karfiola..

Možda će vas zanimati

Postupak je sledeći: Najpre uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni. Zatim namirnicu ili meso koje želite da pohujete pripremite na uobičajen način, na primer, meso uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u prezle. Pripremite odmah sve komade koje planirate pohovati.

U pleh stavite malo ulja, tek toliko da dno bude premazano i stavite ga u vruću rernu. Držite kratko, samo da se ulje zagreje pa poslažite komade spremne za pohovanje i premažite ih odozgo uljem. Na pola pečenja preokrenite komade na drugu stranu.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti