Meso ispohovano u rerni će biti jednako ukusno i hrskavo, a neće biti toliko masno kao kad se priprema u dubokom ulju na šporetu. Na ovaj način možete pripremati sve vrste mesa, ali i povrće poput tikvica, karfiola..
Postupak je sledeći: Najpre uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni. Zatim namirnicu ili meso koje želite da pohujete pripremite na uobičajen način, na primer, meso uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u prezle. Pripremite odmah sve komade koje planirate pohovati.
U pleh stavite malo ulja, tek toliko da dno bude premazano i stavite ga u vruću rernu. Držite kratko, samo da se ulje zagreje pa poslažite komade spremne za pohovanje i premažite ih odozgo uljem. Na pola pečenja preokrenite komade na drugu stranu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus