Brz i jednostavan ručak, koji možete poslužiti uz sir i salatu.
Potrebno je:
- 2 veće tikvice
- 3 čena belog luka
- ravna kašičica soli
- ravna kašičica sode bikarbone
- 2 jaja
- 5/6 kašika brašna po izboru.
Priprema:
Tikvice oljuštite i izrendajte. Posolite ih, promešajte i ostavite 10ak minuta.
Beli luk sitno iseckajte.
Nakon što su tikvice odstajale iscedite ih rukama, pa im dodajte iseckani beli luk, so i sodu bikarbonu.
Dodajte jaja, pa sjedinite smesu.
Na kraju dodajte brašno. U zavisnosti od toga koliko ste dobro iscedili tikvice, zavisi koliko će vam ovde brašna biti potrebno. Sipajte postepeno do željene gustine.
Rernu uključite na 200stepeni. Na pleh obložen pek papirom kašikom uzimajte smesu i formirajte pljeskavice.
Smanjite rernu na 180 stepeni i pecite 20ak minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Adrys homemade instagram
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus