Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pohovane tikvice iz rerne: Najukusnije "pljeskavice" koje ćete probati

Pohovane tikvice iz rerne: Najukusnije "pljeskavice" koje ćete probati

  Izvor: Foto: Printscreen instagram / adrys_homemade

Brz i jednostavan ručak, koji možete poslužiti uz sir i salatu.

Potrebno je:

  • 2 veće tikvice
  • 3 čena belog luka
  • ravna kašičica soli
  • ravna kašičica sode bikarbone
  • 2 jaja
  • 5/6 kašika brašna po izboru.

Priprema:

Tikvice oljuštite i izrendajte. Posolite ih, promešajte i ostavite 10ak minuta.

Beli luk sitno iseckajte.

Nakon što su tikvice odstajale iscedite ih rukama, pa im dodajte iseckani beli luk, so i sodu bikarbonu.

Dodajte jaja, pa sjedinite smesu.

Na kraju dodajte brašno. U zavisnosti od toga koliko ste dobro iscedili tikvice, zavisi koliko će vam ovde brašna biti potrebno. Sipajte postepeno do željene gustine.

Rernu uključite na 200stepeni. Na pleh obložen pek papirom kašikom uzimajte smesu i formirajte pljeskavice.

Smanjite rernu na 180 stepeni i pecite 20ak minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Adrys homemade instagram

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti