Po želji možete odmah napraviti pastu, a možete i prethodnog dana lovačke šnicle.
Sastojci:
- 300g junećih šnicli
- So, biber
- Šolja brašna za šnicle
- 2 čena belog luka
- 2dl belog vina
- Pola pakovanja fusila
- 10kom čeri paradajza
- Pola pakovanja šampinjona
- Malo meda
Priprema:
Šnicle začiniti i stanjiti tučkom. Svaku umočiti u brašno, ali samo sa jedne strane. Tu stranu prvu pržiti u ulju, zatim i drugu. Kada su pržene, iseckamo ih na manje delove, vratimo u isti tiganj, dodamo sitno seckani beli luk i sve nalivamo vinom. Sud poklopimo i na umerenoj vatri krčkamo desetak minuta. Sklonimo poklopac, dodamo šampinjone i čeri paradajz, iseckane na četvrtine, i na tihom nastavimo prženje narednih 10ak minuta, uz povremeno mešanje. Sada probajte sos i po želji dodajte još začina i med. Fusile skuvamo, ocedimo u dodamo mesu i povrću. Sve lepo umešamo i nakon tri minuta sklonimo sa vatre.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus