Po želji možete odmah napraviti pastu, a možete i prethodnog dana lovačke šnicle.

Napomena:Ispisane mere su samo za pastu. Duplirajte meso, sipajte 3dl vina i 3 čena belog luka ukoliko želite jesti jedan dan šnicle, a drugi dan pastu. Sve ostale mere ostaju iste.

Sastojci:

  • 300g junećih šnicli
  • So, biber
  • Šolja brašna za šnicle
  • 2 čena belog luka
  • 2dl belog vina
  • Pola pakovanja fusila
  • 10kom čeri paradajza
  • Pola pakovanja šampinjona
  • Malo meda

Priprema:

Šnicle začiniti i stanjiti tučkom. Svaku umočiti u brašno, ali samo sa jedne strane. Tu stranu prvu pržiti u ulju, zatim i drugu. Kada su pržene, iseckamo ih na manje delove, vratimo u isti tiganj, dodamo sitno seckani beli luk i sve nalivamo vinom. Sud poklopimo i na umerenoj vatri krčkamo desetak minuta. Sklonimo poklopac, dodamo šampinjone i čeri paradajz, iseckane na četvrtine, i na tihom nastavimo prženje narednih 10ak minuta, uz povremeno mešanje. Sada probajte sos i po želji dodajte još začina i med. Fusile skuvamo, ocedimo u dodamo mesu i povrću. Sve lepo umešamo i nakon tri minuta sklonimo sa vatre.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Nismo_kod_kuće