Ručak koji se sam sprema, vaše je samo da stavite sastojke u pekač.
Sastojci:
- 1 kg očišćenog krompira
- 4 šargarepe
- 3 – 4 crvene paprike ili u nedostatku istih, smrznuta mešavina za sataraš (u njoj su paprika, luk, paradajz)
- 300 – 400 g praziluka
- 500 g paradajza iz konzerve (bez soka)
- 400 g domaće kobasice
- 4 male šake pirinča
- 1 ravna kašičica bibera
- 2 kašičice soli
- vode toliko da prekrije povrće, ali ne u potpunosti
Priprema:
Za početak, uljučite rernu na 200°C. Očistite šargarepu i isecite je na kolutove, oko 1/2 cm debele. Papriku naseckajte na rezance (ako ne koristite smrznuti miks). Praziluk očistite i iseckajte na polu kolutove. Kobasicu isecite na kolutove.
Očistite krompir, nasecite ga na krupnije kocke, stavite u veći pekač. Dodajte krompiru šargarepu, papriku ili miks, naseckan praziluk, sipajte paradajz sok i kockice iz konzerve, dodajte kobasicu i pirinač. Začinite biberom i solju, pa nalijte vodu, ali nemojte da pliva povrće u vodi, tek toliko da prekrije, ali da malo viri povrće iz vode. Ovo ako ne želite „vodenast“ đuveč.
Poklopite pekač, pa stavite u rernu na nekih 2 sata da se lagano krčka. Možete povremeno promešati. I, to bi bilo to. Probate povrće, ako je kuvano i vaš ručak je spreman.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom