Ručak koji se sam sprema, vaše je samo da stavite sastojke u pekač.

Sastojci:

  • 1 kg očišćenog krompira
  • 4 šargarepe
  • 3 – 4 crvene paprike ili u nedostatku istih, smrznuta mešavina za sataraš (u njoj su paprika, luk, paradajz)
  • 300 – 400 g praziluka
  • 500 g paradajza iz konzerve (bez soka)
  • 400 g domaće kobasice
  • 4 male šake pirinča
  • 1 ravna kašičica bibera
  • 2 kašičice soli
  • vode toliko da prekrije povrće, ali ne u potpunosti

Priprema:

Za početak, uljučite rernu na 200°C. Očistite šargarepu i isecite je na kolutove, oko 1/2 cm debele. Papriku naseckajte na rezance (ako ne koristite smrznuti miks). Praziluk očistite i iseckajte na polu kolutove. Kobasicu isecite na kolutove.

Očistite krompir, nasecite ga na krupnije kocke, stavite u veći pekač. Dodajte krompiru šargarepu, papriku ili miks, naseckan praziluk, sipajte paradajz sok i kockice iz konzerve, dodajte kobasicu i pirinač. Začinite biberom i solju, pa nalijte vodu, ali nemojte da pliva povrće u vodi, tek toliko da prekrije, ali da malo viri povrće iz vode. Ovo ako ne želite „vodenast“ đuveč.

Poklopite pekač, pa stavite u rernu na nekih 2 sata da se lagano krčka. Možete povremeno promešati. I, to bi bilo to. Probate povrće, ako je kuvano i vaš ručak je spreman.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Kuvajmo blogovski