Od testa pripremljenog prema ovom receptu možete praviti slane ili slatke kiflice, kao i različita peciva i hlebove. Količine u receptu su veće, pa deo testa možete čuvati u frižideru ili zamrzivaču, međutim, ako želite odmah da ga iskoristite smanjite malo količinu brašna.
Sastojci:
- 10 do 12 šolja brašna (šolja od 200 ml)
- 4 šolja tople vode
- 6 kašičica šećera
- 4 kašičice suvog kvasca
- 1 šolja ulja
- 2 male kašičice soli
Priprema:
Pomešajte vodu, šećer i kvasac pa ostavite dva do tri minuta. Potom dodajte ulje, so i brašno. Zamesite testo, mora biti vlažno, ali ne i lepljivo. Ostaviteda odmara 10ak minuta pa ga premesite. Ponovite isti postupak 4 do 5 puta. Kada frmirate oblik koji želite pecite na 200 stepeni 20 do 30 minuta, zavisno od debljine testa.
Od ovog testa možete pripremati različite vrste peciva. Presecite ga 3 dela i ispecite francuske dugačke vekne. Ako ubacite kockice čokolade, dobićete čokoladni hleb. Od njega možete praviti i kiflice - prazne ili punjene slanim ili slatkim filom. Pre pečenja ih možete posuti susamom, kimom, makom...
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus