Ponekad klasičan način pranja sudova nije dovoljno efikasan da staklenom vatrostalnom posuđu pruži besprekoran sjaj. Zato vam predstavljamo najbolji način pranja ovih posuda.
Na vatrostalnim posudama tokom pečenja različite vrste hrane mogu da se uhvate jake naslage, koje pranjem običnim sunđerom i deterdžentom ne mogu da se uklone. Sve što vam je potrebno za ribanje vatrostalnog stakla, je aluminijumska folija. Stavite pleh pod toplu vodu i dodajte deterdžent za sudove. Lagano zgužvajte foliju u lopticu i njom pređite preko zagorelih ostataka. Kada skinete sve stvrdnute ostatke hrane, pleh isperite toplom vodom.
Ništa lakše, zar ne?
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem