Ponekad klasičan način pranja sudova nije dovoljno efikasan da staklenom vatrostalnom posuđu pruži besprekoran sjaj. Zato vam predstavljamo najbolji način pranja ovih posuda.
Na vatrostalnim posudama tokom pečenja različite vrste hrane mogu da se uhvate jake naslage, koje pranjem običnim sunđerom i deterdžentom ne mogu da se uklone. Sve što vam je potrebno za ribanje vatrostalnog stakla, je aluminijumska folija. Stavite pleh pod toplu vodu i dodajte deterdžent za sudove. Lagano zgužvajte foliju u lopticu i njom pređite preko zagorelih ostataka. Kada skinete sve stvrdnute ostatke hrane, pleh isperite toplom vodom.
Ništa lakše, zar ne?
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus